Samsung Bazı Apple Modellerini ABD'de Yasaklattı

Bu sefer Samsung, Apple'ın eski iPhone ve iPad modellerinin satışının durdurulmasını sağlayarak bir zafere imza attı.

Samsung Bazı Apple Modellerini ABD'de Yasaklattı

Samsung ile Apple arasında efsanevi mücadelenin bazen bir şirketin bazen de diğerinin zaferi ile sonuçlandığını biliyoruz. Küresel çapta sürekli olarak birbirleri ile sıkı bir savaş içerisinde olan her iki şirketin de ellerindeki tüm kozları kullanarak pek çok cihazı çeşitli ülkelerde yasaklattıkları bir gerçek. Her ne kadar mahkemeler çoğunlukla bu konuda Apple'a hak verse de bu defa Samsung bir zafer elde etti ve Apple'ın bazı eski iPhone modellerinin ABD'deki satışına engel koydurdu.

Amerikan Uluslararası Ticaret Komisyonu Apple'ın Samsung'un patentlerinden bazılarını ihlal ettiğine karar verdi ve AT&T operatöründe satılan iPhone 4, iPhone 3GS, iPad 3G ve iPad 2 3G modellerinin satışının durdurulması hükmüne vardı. Yasağa sebep olan konunun Apple cihazlarının reklamlarında da yer alan aynı anda konuşurken telefondan ve tabletten başka işlemlerin de yapılmasına imkan tanıyan özellik olduğu belirtildi. Zira aynı anda birden fazla veri akışının gerçekleştirilmesi Samsung'un patentleri arasında yer alıyor.

Apple'ın kararı temyize götürme hakkı mevcut ve aynı zamanda yasağın devreye girebilmesi için Başkan Obama tarafından onaylanması gerekiyor. Sürecin genel olarak 60 güne kadar uzayabildiği belirtiliyor ve Apple'ın şikayet için oldukça vakti var denilebilir.

Intel'den Surface benzeri Android işletim sistemli tablet

YORUMLAR