Samsung, Facebook Phone İşine Soğuk Bakıyor

Facebook'un Samsung'a Facebook Home arayüzüne sahip bir telefon için teklif götürdüğü ortaya çıktı ancak Samsung duruma soğuk yaklaşıyor.

Samsung, Facebook Phone İşine Soğuk Bakıyor

Samsung'un neredeyse her tip kullanıcı için uygun akıllı telefonlar ürettiği bir gerçek. Hatta pek çok teknoloji meraklısının bile artık Samsung telefon ailesini takip etmekten bitap düştüğünü dikkate alırsak, son günlerde Facebook'un Samsung'a Facebook Phone için teklif götürdüğünü ve herkesin Samsung'dan bunu kabul etmesini beklediğini düşünebiliriz. Ancak anlaşılan o ki Samsung kendi telefonu üzerindeki kendi arayüzünden vazgeçmek istemiyor ve Facebook'a bu konuda pek iyi bir geri dönüm yapmamış durumda.

Dün buluşan Facebook ve Samsung yetkilileri arasında geçen görüşmeye göre Facebook'un Samsung'dan talebi, HTC First'te olduğu gibi Facebook Home ile birlikte gelecek bir işletim sistemine sahip akıllı telefonlar piyasaya sürmek. Ancak bu durumun Samsung için net bir getirisi olmamasının yanında, Facebook'a büyük bir avantaj sağlama şansı var. Bu nedenle Samsung'un karşılıksız olarak Facebook'a böyle bir avantaj vermek istemediğinden bahsediliyor.

HTC First modeli fabrika çıkışlı olarak Facebook Home arayüzü ile gelen ilk akıllı telefondu ancak piyasada gördüğü düşük talep nedeniyle HTC yetkilileri tarafından rafa kaldırıldı denilebilir. İngiltere'de hiç piyasaya sürülmeyen telefonun bu düşük satış oranının Facebook Home'un çıkışta oldukça kötü bir intiba bırakmış olmasından dolayı gerçekleştiği tahmin ediliyor.

SIM kilidi uygulaması kaldırılıyor

YORUMLAR