Samsung Galaxy Note 4, iPhone 6 Serisine Karşı Zaferini İlan Etti

ABD'de yapılan müşteri memnuniyeti anketleri Samsung'un yüzünü kara çıkarmadı.

Samsung Galaxy Note 4, iPhone 6 Serisine Karşı Zaferini İlan Etti

Samsung Galaxy Note 4 ve Note 3 ABD’de yapılan tüketici değerlendirmelerinde, iPhone 6 ve 6 Plus telefonlardan daha başarılı bulundu.

ABD’de yılın her çeyreğinde yapılan müşteri memnuniyeti sıralamasında 2015 yılının ilk çeyreğinde Samsung zaferini ilan etti. American Customer Satifaction Index (ASCI) olarak bilinen müşteri memnuniyeti sıralamasında Samsung Galaxy Note ve Note 3, iPhone 6 serisinin her iki ürününe karşı üstünlük gösterdi.

Geçen yılın kasım ayında çıkan Galaxy Note 4 , 100 üzerinden 86 puan almayı başararak Apple’ın iPhone 6 serisinin 4 puan üzerinde sıralamayı birinci olarak kapatmayı başardı. Yine de her iki ezeli rakibin 80 puan barajını aşmış olması, bu rekabetin daha uzun zaman süreceğine bir işaret olarak değerlendiriliyor. Samsung’un yeni serileri Galaxy S6’lar çok yeni piyasaya çıktıkları için bu sıralamalarda yer almadılar.

Marka tercihi bazında da müşteri memnuniyeti tercihi sıralamasını Samsungbu kategoride 2014 yılını, Apple’dan bir ya da iki puanla daha önde tamamladı. 2015 yılında ise kafa kafaya gelmiş görünüyorlar. Bu haberi başka türlü de değerlendirmek mümkün. Apple pazarda Android telefonlara karşı olan üstünlüğünü güçlü bir şekilde korumayı başarabiliyor. Müşteri memnuniyeti sıralamasında Samsung ile arasında aşılmayacak bir fark da yok gibi görünüyor. Bakalım, Apple 2015 yılının ikinci çeyreğinde yapılacak olan analizde hangi sırada yer alacak? 

Güney Kore'de iPhone 6, Samsung Galaxy S6 Karşısında Sarsıldı

Samsung Galaxy S6 ve iPhone 6 Karşılaştırması

Samsung iPhone 6'yı Yenmek İçin Kaç Para Harcadı?

YORUMLAR