Samsung Galaxy Note 7 Hakkında İlk Dava Açıldı

Tüketiciler Samsung Note 7 hakkında dava dosyaları oluşturmaya başladılar.

Samsung Galaxy Note 7 Hakkında İlk Dava Açıldı

Samsung canını sıkan, Galaxy Note 7 serisinin batarya sorununu hızla çözmeye çalışsa da tüketiciler üretici hakkında dava dosyaları oluşturmaya başladılar.

Samsung Galaxy Note 7 cihazları ABD’de yüzden fazla patlama vakası ile gündemde yerini koruyor. Küresel olarak cep telefonu olmayanlar, teknoloji ile ilgilenmeyenler bile Samsung Galaxy Note 7’nin makûs talihinden haberdar.  

Konuyla ilgili en yeni gelişme sanıldığının aksine, Galaxy Note 7’lerin şarjda olmadığı halde patladığına da işaret ediyor. Gelen son rapor yine ABD’nin Florida Eyaletinde yaşanan bir patlama haberine ait. Jonathan Strobel isimli bir vatandaşın cebinde patlayan Galaxy Note 7, adamın vücudunda ikinci derece yanıklar oluşturunca, Strobel soluğu önce hastanede sonra da mahkemede aldı.

Samsung Galaxy Note 7 daha önce araba, ev, otel odası ve benzeri mekanlarda infilak etmiş, yüksek hasarlı kazalara sebep olmuştu. Ancak şimdiye kadar her hangi bir dava açılmamıştı. Florida’da yaşanan olay Samsung Galaxy Note 7 hakkında ABD’de açılan ilk tazminat davası olarak kayıtlara geçti. Belki bu noktada Samsung’un uzun süredir “Note 7’leri kapalı tutun ve mutlaka değiştirin” uyarısının ciddiye alınmasında fayda var.

Samsung'un Başkanı Özür Diledi

YORUMLAR