Samsung Galaxy S3'ü Çıkarana Kadar Nasıl Gizledi

Samsung Galaxy S3 piyasaya çıkana kadar o kadar çok dedikodu mevcuttu ki hangi birine inanacağımız belli değildi. Bunun arkasında Samsung'un yer aldığı artık kesin. Nasıl diyorsanız yazımızı okuyun!

Samsung Galaxy S3'ü Çıkarana Kadar Nasıl Gizledi

Samsung Galaxy S3 resmen piyasaya sürülene kadar internette çok çeşitli dedikodular, sızdırıldığı belirtilen bilgiler mevcuttu. Bazı durumlarda garip resimler, ilginç özellikler ortaya konuldu ancak en sonunda belli oldu ki bu sızdırmalardan hiç biri doğru değildi.

Peki Samsung Galaxy S3’ü nasıl bu kadar gizli tutabildi ve bilgi sızmalarının önüne geçebildi? Yayınladıkları bir blog yazısında Samsung bu başarıyı sıkı dudaklar, izolasyon ve birden fazla prototip olarak belirtti.

Tek Kelime Konuşmak Yok

Herhangi bir projenin sızmasının önüne geçmenin en iyi yolu tamamen sessiz kalmaktır. Bu elbette yeni bir konsept değil ancak her zaman çalışıyor. Samsung da tabii ki çalışanlarının çenelerini tutmak zorunda kaldı ve kimi durumlarda çalışanların aile üyeleri bile ne konuda çalışmalar yapıldığından emin değillerdi.

Mühendis ByungJoon Lee kendi evinde çocuklarının ve eşinin bile Samsung’da hangi projede çalıştığını bilmediklerinden bahsetti.

Ayrıca Samsung diğer akıllı telefonlarında yaptığının aksine Galaxy S3’ün gelişim sürecinde tüm takıma iş vermek yerine bunun için özel bir takım oluşturdu ve ayrı laboratuarlarda ayrı geçiş kartları ve parmak izleri güvenlikleri ile çalışmalar yapıldı. Yani kısacası eğer Galaxy S3 üzerinde çalışmıyorsanız telefonu görmek için herhangi bir imkanınız yoktu.

Özel Paketlemeler

Ürün geliştirilmesi sırasında Galaxy S3 şirket içerisinde bir yerden bir yere taşınsa bile her zaman şifreli kutular içerisinde taşındı ve partner ile tedarikçilere ürünler nakliyeciler değil Samsung tarafından bireysel olarak ve farklı tasarım seçenekleriyle teslim edildi. Belki de o kadar farklı dedikodunun yer almasının sebeplerinden birisi de buydu.

Resim Çekmek Yasak

Ürüne dair herhangi bir resmin çekilmesi yasak olduğundan dolayı satıcı ve parça tedarikçilerine tüm parça tanımlamaları resimlerle değil tamamen sözel olarak aktarıldı. Görselliğin avantajı olmadığı halde Samsung bu işi oldukça iyi başarmış görünüyor.

İşte Samsung Galaxy S3’ün tüm piyasa ve rakiplerden gizlenebilmesinin sırları Samsung tarafından böyle açıklandı.

Bir sonraki ürünlerinde Samsung aynı çalışma yöntemine devam edecek gibi görünüyor. Bu nedenle Samsung’la ilgili büyük gelişimlerden önceki dedikodulara artık inanmamak gerekiyor.

YORUMLAR