Samsung Galaxy S4 LTE-A Tanıtıldı

Samsung tarafından uzun süredir resmi duyurusunun yapılması beklenen akıllı telefonlardan birisi olan ve günümüzde kullanılmakta olan LTE hızını iki katına çıkarmayı hedefleyen LTE Advanced teknolojisine sahip ilk akıllı telefon olan Galaxy S4 LTE-A sonun

Samsung Galaxy S4 LTE-A Tanıtıldı

Samsung tarafından uzun süredir resmi duyurusunun yapılması beklenen akıllı telefonlardan birisi olan ve günümüzde kullanılmakta olan LTE hızını iki katına çıkarmayı hedefleyen LTE Advanced teknolojisine sahip ilk akıllı telefon olan Galaxy S4 LTE-A sonunda duyuruldu.

Galaxy serisinin en güçlü akıllı telefonu olacak olan Galaxy S4 LTE-A, geçtiğimiz günlerde tanıtılan Xperia Z Ultra modelinin sahip olduğu işlemciden daha hızlı bir işlemciyle piyasaya sürülerek, piyasanın en güçlü akıllı telefonu ünvanını da eline geçirmiş olacak.

Cihazın Galaxy S4'e göre farklı olan özellikleri arasında sadece kullandığı işlemci ve bağlantı desteği olarak dikkat çekiyor. Buna rağmen piyasanın en güçlü telefonu ünvanını eline almasına engel olmuyor. Bu da bir noktada S4'ün hala ne kadar güçlü bir akıllı telefon olduğunun başka bir göstergesi.

Xperia Z Ultra modeli üzerinde boy gösteren 2.2GHz'lik Snapdragon 800 işlemcisi Samsung Galaxy S4 LTE-A üzerinde 2.3GHz hızında çalıştığı için cihazı piyasanın en güçlüsü yapıyor. Galaxy S4 LTE-A üzerinde kullanılan LTE Advanced teknoloji sayesinde kullanıcılar 150Mbps'ye kadar bağlantı hızına ulaşabilecekler.

Android 4.2 işletim sistemini kullanacak olan cihaz, 5 inçlik Super AMOLED ekranı, 2GB RAM'i, 2600mAh'lik bataryası, 13MP'lik arka kamerası ve 32GB'lık depolama alanıyla dikkatleri üzerine çekiyor.

Şu an sadece Güney Kore pazarında satışa sunulacak olan akıllı telefonun, Avrupa üzerinde ne zaman satışa sunulacağı veya satış fiyatıyla ilgili net bir bilgi bulunmamakta.

iOS 7 Beta 2 Yayınlandı

YORUMLAR