Samsung, Galaxy S4 Talebine Yetişmekte Zorlanıyor

Samsung Galaxy S4'e olan büyük talebin şirketi oldukça zorladığı ve küresel çapta stok yetiştirmede büyük sıkıntılar olduğu açıklandı.

Samsung, Galaxy S4 Talebine Yetişmekte Zorlanıyor

Samsung Galaxy S4'ün yılın en çok beklenen akıllı telefonu olduğu kesin ve oldukça canlı geçen lansmanının ardından herkes telefonu eline geçirebilmek için büyük bir heves içerisinde. Ancak Exynos 5 Octa işlemcilerinde tedarik sıkıntısı olduğu bilinen Samsung cihazı Qualcomm 600 işlemci ile de sunmasına rağmen yine de talebe yetişemediğini açıkladı.

Şirketin AllThingsD'ye yaptığı açıklamaya göre küresel Galaxy S4 talebinde inanılmaz bir yoğunluk var ve bu nedenle ilk stoklarda büyük sıkıntılar yaşanabilir. Stokların talebi karşılaması için Samsung var gücüyle çalışıyor ve bu çalışmalar sonuç verene kadar piyasada Samsung Galaxy S4 bulmak oldukça zor olacak gibi.

Tedarik sürecinde yaşanan bu sıkıntıların henüz işlemcilerden mi yoksa telefonun diğer donanımlarından mı kaynaklandığına dair herhangi bir bilgi mevcut değil ancak HTC'nin de benzer sıkıntılar içerisinde bulunduğu ve HTC One'ın ortaya çıkışının bu nedenle geciktiği de biliniyor. Her amiral gemisi cihazında daha da yüksek talep gören Samsung'un Galaxy S4'ün ardından beklenen telefonu Galaxy Note 3'te de benzer sıkıntılar olup olmayacağını birlikte göreceğiz.

Tumblr iOS uygulaması güncellendi

YORUMLAR