Samsung Galaxy S6 Performansıyla LG G4'ün Bileğini Büktü

LG G4'ün ilk benchmark puanları paylaşıldı

Samsung Galaxy S6 Performansıyla LG G4'ün Bileğini Büktü

Merhaba Tamindir takipçileri. Bildiğiniz üzere LG birkaç gün önce yeni amiral gemisi LG G4'ü resmi olarak tanıttı. Şık deri kılıfı, çıkarılabilir bataryası ve yüksek kaliteli kamerasıyla dikkat çeken LG G4'ün diğer markaların amiral gemileri karşısında nasıl bir performans izleyeceği ise merak konusuydu. İşte bu soru işaretleri yayınlanan ilk benchmark puanlarıyla ortadan kalkıyor.

Bilindiği üzere LG G4, 6 çekirdekli Snapdragon 808 işlemciyle birlikte geliyor. LG'nin amiral gemisinde 8 çekirdekli Snapdragon 810 kullanmaması büyük bir riskti. LG G4'ün yüksek piksel yoğunluğuna sahip ekranı düşünüldüğünde batarya ömrü ve ısınma konusunda LG firmasının Snapdragon 810 ile problem yaşayabilmesi muhtemeldi. LG'nin Snapdragon 808'i tercih etmesinin nedeni bu riske dayandırılabilir. Snapdragon 808'in 2 çekirdeği 1.8 GHZ, geriye kalan 4 çekirdeği 1.44 GHZ hızında çalışıyor.

Öte yandan Samsung Galaxy S6'ya bakıldığında bu telefonda Samsung'un kendi ürettiği 8 çekirdekli Exynos 7420 işlemci kullanılıyor. Bu çekirdeklerin 4 tanesi 2.1 GHZ, 4 tanesi 1.5 GHZ hızında çalışmakta. Kağıt üzerinde Galaxy S6'nın LG G4'ten daha yüksek performans sergileyeceği söylenebilir. Peki gerçekte durum nasıl? İşte Antutu Benchmark ile yapılan performans testinin sonuçları:

Bir başka benchmark uygulaması olan GeekBench ile yapılan performans testinin sonuçları ise şu şekilde:

Görüldüğü üzere her iki testte de LG G4 performans açısından rakiplerinin gerisinde kalmakta. Eğer LG G4'ü tercih ederken performansını göz önünde tutuyorsanız alternatiflere göz atmak isteyebilirsiniz. Eğer performans ikinci plandaysa kamera kalitesi, tasarım ve çıkarılabilir batarya gibi özellikler LG G4'ü tercih etmenize neden olabilir.

Siz de kendi telefonunuzun performansını merak ediyorsanız aşağıdaki bağlantılar ile Antutu ve GeekBench uygulamalarını telefonlarınıza indirebilirsiniz:

LG G4 ve LG G3 Karşılaştırması


YORUMLAR