Samsung Galaxy S6 Serisi Satışları Hayal Kırıklığı Yarattı

Samsung Galaxy S6 ilk ay satış raporları hiç de iç açıcı görünmüyorlar.

Samsung Galaxy S6 Serisi Satışları Hayal Kırıklığı Yarattı

Samsung’un "evdeki pazar çarşıya uymadı" tecrübesi yaşadığı söyleniyor. Samsung Galaxy S6 serisi satışlarının bir “felaket” olduğu rapor edildi.

Android pazarından gelen rakamlar Samsung Galaxy S6 serisi için pek iç açıcı değil. Gelen raporlar hakkında Samsung “yorum yok” diyor. Ancak İlk ay satış rakamları, 10 milyon cihaz satışının altında kalındığını işaret ediyor. Bu rakam Samsung’un hedeflediği bir sonuç değildi.

Güney Kore Pazar araştırma şirketi Yonhap’ın haberine göre Samsung Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge satışları toplam olarak 10 milyon adede henüz ulaşamadı. 10 milyon olsaydı bile bu Samsung’un hedeflediği rakamın yine çok altında kalacaktı. Samsung bu yıl Galaxy S6 serisinden 70 milyon adet satmayı hedefliyordu. Ancak görünen o ki, pazara istediği hızlı girişi yapamadı.

Pazara yeni girmeye hazırlanan LG G4, Xiaomi, Sony ve bir ay önce pazara açılan HTC One M9 gibi cihazların, Samsung Galaxy S6 serisinin önünü tıkamış olabileceği olasılığı kuvvetle muhtemel.

Burada dikkati çeken başka bir detay daha var. Samsung Galaxy S6 serisi, geçen sene aynı zaman çerçevesi içinde Samsung Galaxy S5 ve S4 ile aynı satış çizgisini izliyor. Geçen sene bu iki cihaz da Samsung’u memnun edecek rakamlara ulaşamamıştı. Bunun sonucu olarak Samsung gelirleri kardan zarara doğru bir grafik çizmişti.

Samsung Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge Karşılaştırması

Samsung Galaxy S6 Serisinin Pilini Değiştirmek Kaça Mal Oluyor?

İşte Samsung Galaxy S6 Edge'in Eğimli Ekran Uygulamaları

YORUMLAR