Samsung Gerçek 8 Çekirdekli İşlemci Üretecek

Samsung'un yeni cihazlarında kullanmak üzere gerçek 8 çekirdekli işlemciler üreteceğine dair bilgiler mevcut.

Samsung Gerçek 8 Çekirdekli İşlemci Üretecek

Samsung'un Exynos 5 Octa işlemcisi her ne kadar teknik anlamda gerçekten 8 çekirdekli bir işlemci olsa da, içerisindeki A15 ve A7 çipleri aynı performansı sunan çipler değiller ve dolayısıyla aslında tam bir 8 çekirdek performansı almak mümkün olmuyor. Zira daha çok batarya performansını arttırabilmek için yapılan bu tercih, düşük performans gerektiren işlemlerde yavaş olan çekirdeklerin, yüksek performans gerektirenlerde ise hızlı çekirdeklerin çalıştırılması prensibine dayanıyor. Dolayısıyla aynı anda 8 çekirdeğin birden çalışması mümkün olmuyor ve 8 çekirdekten 4'ünün duruma göre aktif halde olduğu bir cihaz sahibi oluyorsunuz.

Bu nedenle bazı kullanıcılar 8 çekirdekli olarak aldıkları cihazlarının esasen 4 çekirdek olması nedeniyle Samsung tarafından kandırılmış hissediyorlar. Son zamanlarda Galaxy S4 performans testlerinin de hileli olduğunun ortaya çıkması ise bu güvensizliği perçinlemeye devam ediyor. Anlaşılan o ki durumun üstesinden gelmek isteyen şirket gerçekten 8 çekirdeğin aynı anda çalıştığı bir işlemci modeli üzerinde çalışmalara başlamış durumda ve pek çok yabancı teknoloji blogunda bu dedikodulardan bahsediliyor.

MediaTek şirketinin Samsung'dan daha önce davranarak gerçek bir 8 çekirdekli mobil işlemciyi sunduğunu daha önceden sizlere aktarmıştık. Exynos 5 Octa'nın aksine MediaTek'in işlemcisi aynı anda pek çok işlemi yapabiliyor ve bu yüzden 8 çekirdeği ile çok daha yüksek performans sunabiliyor. Dilerseniz Samsung'u beklemeden cihazınızın performansını daha da arttırmak için aşağıdaki Android uygulamalarını kullanabilirsiniz.

Yandex.Disk artık daha fazla depolama alanına sahip

YORUMLAR