Samsung, Google Android ile Bağlarını Koparırsa Ne Olur?

Google’ın Android yaptırımlarının Samsung’a ağır geldiği söylentileri internette dolaşıyor.

Samsung, Google Android ile Bağlarını Koparırsa Ne Olur?

Geçtiğimiz hafta Samsung’un kendi işletim sistemi olan Tizen üzerinde titizlikle çalıştığı haberi internete yayılmıştı. Bu durum Samsung’un Android platformunu terk edebileceği şeklinde yorumlanmıştı.

Google’ın Android yaptırımlarının Samsung’a ağır geldiği söylentileri internette dolaşıyor. Samsung aslında Google için bir para makinesi gibi çalışıyor. Google üzerinden Samsung cihazlar kullanılarak indirilen tüm uygulamalar ve elbette ki Google hanesine gelir olarak yazılıyorlar. Samsung'da bundan ekmek yiyorken neden böyle bir dedikodu çıkmış olabilir?

Samsung Google Android’den vazgeçer mi?

Öte yandan Tizen gibi bir işletim sistemi geliştiren ve bunu bazı cihazlarına uygulayabilen Samsung aslında bir yandan Apple gibi özgür kalmak istiyor. Elinde Tizen gibi bir koz varken bunu geliştirerek belli bir zaman içerisinde bu altyapıya doğru hareket edebilir. Ancak bunun sonuçlarını çok iyi düşünmek zorunda.

Android işletim sisteminin denenmiş ve testleri başarıyla geçerek küresel bir işletim sistemi haline gelmiş olmasında aslında Samsung ve benzeri dev markaların payı çok fazla. Öte yandan iOS kullanmak istemeyen bir kitle için de alternatif oluşturabilen tek işletim sistemi. Birçok uygulamanın Android işletim sistemine göre geliştirildiği düşünülürse Samsung’un Android’i bırakıyor olması markasını büyük bir bilinmezliğe atacağı anlamına da geliyor. Samsung uygulama mağazasından bulunan uygulamaların Tizen ile uyumluluğu bile tartışılır. Öte yandan Tizen küresel bir işletim sistemi olmadığından pek çok kullanıcı tarafından tercih edilmeme riski de taşıyor.

Google Samsung’dan vazgeçer mi?

Elbette ki geçmek istemez. Çünkü Samsung dünyada en çok satan Android telefonlardan biri, bu durumda Google böyle bir gelir kapısından olmak istemez. Ancak hala Güney Kore’de Samsung’un tamamen Tizen’e geçme olasılığı yüksek. Bölgesel olarak alınan bu karar bana kalırsa Güney Kore’nin bir pilot bölge olarak değerlendirileceğinin sinyallerini veriyor. Yani Samsung uzun vadeli bir değişiklik stratejisini yürürlüğe koymuş olabilir. 

 Samsung, Tizen Uygulaması Geliştirenlere Para Dağıtıyor

Samsung Android'e Veda Ederek Tizen İşletim Sistemini Tercih Edebilir

YORUMLAR