Samsung Karının Yüzde 88'ini Apple'a Kaybedebilir

Apple'a karşı büyük bir patent davası kaybeden Samsung'un akıllı telefonlarından elde ettiği karın yüzde 88'ini kaybetmesi olası görünüyor.

Samsung Karının Yüzde 88'ini Apple'a Kaybedebilir

Apple ile Samsung arasında süregelen savaş uzun süredir devam ediyor ve Apple’ın Samsung’a karşı patent ihlalleri konusunda büyük bir dava kazandığını hepimiz biliyoruz. Kısa süre önce halka açık hale getirilen bir mahkeme belgesine göre hakim Pender’in tavsiyeleri Samsung’a ceza verilmesi niteliğindeydi. Durum Koreli şirket için o kadar da parlak görülmüyor ve FOSS Patents adlı yazılım patent davaları hakkındaki blogun verdiği bilgiler şaşırtıcı.

60 günlük inceleme sürecinin ardından devreye girmesi beklenen ABD’ye ithalat yasağının, telif hakları konusunda suçlu bulunan tüm cihazları kapsaması bekleniyor. Aynı zamanda tüm mobil telefonlarının %88’i, medya oynatıcılarının %32.5 ve tablet bilgisayarlarının %37.6’sı değerinde bir tahvil çıkarması gereken Samsung için bu karının çok büyük bir kısmını kaybetmesi anlamına geliyor.

FOSS Patents her iki şirketin de bu konuyu arkalarında bırakarak kullanıcılar için daha yeni, hızlı ve iyi telefonlar üretmek için çabalarını sürdürmelerinin gerekliliğinin de altını çiziyor.

Samsung Galaxy S4 S pen ile gelecek

YORUMLAR