Samsung ve Apple Arasındaki Husumet Devam Ediyor

Apple ve Samsung arasında süren davalarda Apple bu sefer de Samsung'u arayüz ve ikon tasarımlarında çalıntı yapmakla suçladı.

Samsung ve Apple Arasındaki Husumet Devam Ediyor

Samsung ve Apple arasındaki mahkemeler hala devam ediyor ve özellikle Apple’ın Samsung’u ürünleri kopyaladığına dair sürekli köşeye sıkıştırması Samsung tarafından pek de hoş karşılanmıyor.

Davalar sürerken Apple bu sefer Samsung Android telefonlarda kullanılan ikonların Apple tasarımlarından çalıntı olduğunu öne sürdü ve mahkemeye bu yönde ikon karşılaştırmaları ile örnekler sundu. Bunun yanında iPhone ve Samsung Android telefonları ellerine alan kullanıcıların Samsung cihazların arayüzü nedeniyle Apple kullandıklarını sandıkları iddia edildi.

Samsung ise bu iddialara yanıt vermek amacıyla bir adet Galaxy S3, bir adet tablet ve iPhone’u mahkemeye getirdi. Kullanıcıların cihazları açarken açık ve net bir şekilde Samsung ve Android logoları ile karşılaştığını, bu nedenle bir cihazı aldıklarında herhangi bir şekilde Apple ürünleri ile karıştırma olanakları bulunmadığını gösterdi.

Her ne kadar açılış logoları Samsung cihazları Apple cihazlardan ayırıyor olsa da Dünya’nın çeşitli yerlerinde iPad aldıklarını sanarak Samsung tablet alan ve ürün iadesi yapmak isteyen kişilerin varlığı da mahkemeye kanıtlarıyla sunuldu.

Samsung ve Apple arasındaki bu büyük savaşın ne raddeye geleceğini yakın zamanda çok daha detaylı şekilde görebileceğiz.

YORUMLAR