Samsung Yuvarlanabilir, Şeffaf Ekranlı Bir Telefon Planlıyor Olabilir

Yeni ortaya çıkarılan belgelere göre; Samsung’un şeffaf ekranları gelecekteki telefonlar için planladığı ortaya çıktı.

samsung-yuvarlanabilir-seffaf-ekranli-bir-telefon-planliyor-olabilir

Samsung'un yuvarlanabilir ekranlı telefonlar fikrini araştırdığı bir süredir biliniyor. Yeni ortaya çıkarılan belgelere göre; şeffaf ekranlar da gelecekteki telefonlar için Samsung’un planlarında olabilir gibi görünüyor.

SamMobile, Samsung'un yalnızca yuvarlanabilir bir ekrana sahip olmakla kalmayıp, aynı zamanda söz konusu ekrana gömülü şeffaf bir bölüme sahip bir ahizeyi özetleyen bir uygulamanın varlığını tespit etti. Bu genişletilmiş bölümün opaklığı da ayarlanabilecek gibi görünüyor.

Gerçekliğinizi Artırın

samsung-yuvarlanabilir-seffaf-ekranli-bir-telefon-planliyor-olabilir

Belgelerde belirtildiği gibi, bu tür teknolojinin gerçekten yararlı olacağı bir alan tabiki var. O da artırılmış gerçeklik. Genişletilmiş ekran bölümü, gerçek dünyadaki her şey görünür durumdayken dijital nesneleri kullanıcılara gösterebilir.

Örneğin; artırılmış gerçeklik oyununda hedefleri avlıyorsanız, hedefleri fiziksel alanda görmeniz daha kolay olur. Ayrıca bu şeffaf ekran özelliği, yolda mesajlaşarak yürürken bir ağaç veya başka bir yayaya çarpmadan mesajlaşmaya da olanak tanıyabilir.

Şu an için böyle bir şeffaf ekran özelliğinin gerçek bir akıllı telefonda görüneceğinin garantisi yok. Ancak bu durum bize Samsung'daki mühendislerin neler keşfettiği ve gelecekteki cihazlarda neler görebileceğimiz hakkında bir fikir veriyor.

Samsung Yakında Kıvrılabilir TV'ler Üretmeye Başlayabilir
TEKNOLOJİ

Samsung Yakında Kıvrılabilir TV'ler Üretmeye Başlayabilir

Samsung'un yakında kıvrılabilir TV'lerin üretimine başlayacağı söyleniyor. Yeni bir rapor, Samsung'un TV konusunda uzun süredir rakibi olan LG'ye rakip olabilecek yeni bir ürün piyasaya sürmeyi planladığını ortaya koydu.

YORUMLAR