Samsung'a Dava Açıldı, Microsoft'tan Sonra Şimdi de Kullanıcılarıyla Başı Dertte

Bloatware” ve stok diğer uygulamaların kullanıcıdan izinsiz, Samsung cihazlarda yüklü olması şirketi sıkıntıya sokacak.

Samsung'a Dava Açıldı, Microsoft'tan Sonra Şimdi de Kullanıcılarıyla Başı Dertte

Samsung telefonlarla yüklü gelen "Bloatware" uygulamalar hakkında dava açıldı. Samsung cihazlarda kullanıcıdan zinsiz yüklü uygulamalar olması, şirketi sıkıntıya sokacak.

İstenmeyen uygulamalarla gelen Samsung akıllı cihazlar, sonunda şirketin başına dert açtı. Çin'de kullanıcılar Samsung telefonlarla gelen "Bloatware" adı verilen ve sorgusuz sualsiz stok ROM'a dahil olan bu uygulamaları dava ettiler. Samsung'un bu konuyla ilgili kullanıcılarına cevap vermesi bekleniyor.

Samsung Galaxy Note 3 sahiplerinin başlattığı bu kanuni savaş, cihazlarla beraber Google stok uygulamalar dahil olmak üzere 44 uygulamanın neden yüklendiği, bunların cihazın söz verilen performansını etkilediğini ve kullanıcılara bu konuda neden bilgi verilmediği maddeleri üzerinden devam ediyor.

Bu davadan sadece Samsung değil Çin'li üretici Oppo'da nasibini aldı. Oppo'nun cihazlarında sorgusuz sualsiz yüklenmiş 71 uygulama var. Şimdi her iki üretici de 15 gün içerisinde ticari mahkemelere savunma vermek durumundalar.

Bu şikayetler sadece Samsung'u bağlamıyor. Sırada LG ve Huawei gibi dev üreticilerin de olduğu tahmin ediliyor. Henüz diğer Android telefon üreticileri hakkında bir şikayet yok. Ancak bu olmayacağı anlamına da gelmiyor. 

Samsung'un Windows Güncellemelerini Engellediği Ortaya Çıktı

Aman Google Ne Oluyor Sana?

Samsung Galaxy S6 ve S6 Edge Tüketiciye Verdiği Hangi Sözünü Tutmayacak?

YORUMLAR