Samsung'dan 550 Milyon Dolar Alan Apple'ın Gözü Hala Doymadı!

Samsung ile girdiği patent savaşını kazanarak 548 milyon dolarıda cebine dolduran Apple doymak bilmiyor. Dev şirket mahkemeden 179 milyon daha istedi.

Samsung'dan 550 Milyon Dolar Alan Apple'ın Gözü Hala Doymadı!

İki teknoloji devi olan Samsung ve Apple arasında çok uzun süredir devam eden patent davasında, mahkeme kararıı vererek Samsung'un Apple'a 548 milyon dolar ödemesini uygun görmüştü. Fakat Samsung Apple'ı bir türlü doyuramıyor.

Samsung belirli koşullar altında da olsa Apple'a 548 dolar ödemeyi kabul etmişti. Fakat Apple kazandığı bu savaşta avantajını kullanarak mahkemeden Samsung'un kendilerine 179 milyon dolar daha ödemesini istedi.

Apple mahkemeden 179 milyon dolar daha istemesine istedi ama arkasına da geçerli sebepler dayandırdı. Patentlerinin 5 farklı Samsung cihazında görüldüğünü söyleyen Apple, Samsung'un sahip olduğu bu modellerin her birinin kendilerinde farklı miktarlarda zarar oluşturduğunu da dile getirerek adeta bir fatura kesti. Apple belirlediği bu cihazlar arasında Galaxy S2 Epic için 96 milyon dolar isterken, Galaxy S2 T-Mobile için de 74 milyon dolar istedi. Tabi bu cihazlar 2012 yılından kalma.

Birbirleri ile iş yapan yani birbirlerini seven bu iki firma aynı zamanda kendi aralarında büyük bir savaş içerisinde. En son Apple'ın piyasaya sürmüş olduğu iPhone 6s ve iPhone 6s Plus modellerinde kullanılan A9 çipsetlerin üretimini sağlayan Samsung, bu ay başında rakibine 548 milyon dolar ödemeyi kabul etmişti. Bakalım Apple istediği 179 milyon dolar fazlalığı alabilecek mi?

Siz olsaydınız 548 milyon doları aldıktan sonra Apple gibi daha çok ister miydiniz?

Google'a Dava Açan Kadın 100 Bin Dolar Tazminat Kazandı

YORUMLAR