Samsung'un Borsada Durumu Son Derece Kritik

Samsung Galaxy Note 7’nin batarya sorunu üreticiyi oldukça zor durumda bırakmıştı. Patlayan batarya sorununun değişim sürecinden sonra da devam ediyor olması sonunda Galaxy Note 7 satışlarının durdurulmasına yol açtı. Bu son darbe ile Samsung piyasalarda

Samsung'un Borsada Durumu Son Derece Kritik

Samsung Galaxy Note 7’nin batarya sorunu üreticiyi oldukça zor durumda bırakmıştı. Patlayan batarya sorununun değişim sürecinden sonra da devam ediyor olması sonunda Galaxy Note 7 satışlarının durdurulmasına yol açtı. Bu son darbe ile Samsung piyasalarda da hızla kan kaybetmeye başladı.

Android Authority’de yayınlanan habere göre, yatırımcılar Samsung’dan hızla uzaklaşıyorlar. En son 2012’de borsada dibi gören şirketin, Financial Times’da yayınlanan borsa analizlerine göre 19 milyar dolar kadar kaybı var.

Güney Kore borsasında şirketin hisselerinin yüzde 8 gerileyerek son ayların en sert düşüşünü yaşaması da dev üretici için oldukça sarsıcı bir durum. Bu düşüş Samsung’un tarihine yaşadığı en büyük kayıp olarak geçecek kuşkusuz. Geçen cumadan bu yana hisselerinde ufakta olsa bir artış yakalayan şirketin bu depremden etkilenmeyeceğini düşünmenin yanlış olacağını savunan analistler, gelecek Samsung ürünleri için de belli bir tehlikenin var olduğunu savunuyorlar. Otoritelere göre, dünyanın en iyi Android cihazı olarak tanıtılan Samsung Galaxy Note 7, 2017’de çıkacak olan cihazlar için iyi bir referans olmadı.

Öte yandan, Korea Investment & Securities Co. yatırım güvenliği analistleri, Samsung'un yaşadığı sorunun sebebini bir an önce bulup net bir açıklamayla tekrar yatırımcılara güven vermesi gerektiğini, onları borsada ancak böyle geri kazanabileceğini savunuyorlar.

Samsung Galaxy Note 7’nin geri iade sürecinin başlamasıyla beraber reklam sloganlarındaki "şiddetle tavsiye ediyoruz" benzeri sloganları da reklamlardan kaldıran Samsung, geleceğini kurtarmak için bakalım nasıl bir strateji uygulayacak. 

Samsung Türkiye'den Galaxy Note 7 İçin Duyuru

YORUMLAR