Samsung'un Tizen İşletim Sistemine Sahip İlk Telefonu Z1 Görücüye Çıktı

Samsung, uzun zamandır üzerinde çalıştığı Tizen işletim sistemini kullanan uygun fiyatlı ilk modeli Z1’i Hindistan'da görücüye çıkardı.

Samsung'un Tizen İşletim Sistemine Sahip İlk Telefonu Z1 Görücüye Çıktı

Samsung, uzun zamandır üzerinde çalıştığı Tizen işletim sistemini kullanan uygun fiyatlı ilk modeli Z1’i nihayet tanıttı. Hindistan’ta tanıtılan yeni Tizen’li modelin görselleri ve teknik özellikleri haberimizde.

Android işletim sistemiyle birlikte büyük başarılar elde eden Samsung, yola kendi işletim sistemi olan Tizen ile devam ediyor. Basit bir kullanıcı arayüzüne sahip olan Tizen işletim sistemiyle birlikte çalışan Samsung Z1, 480p çözünürlüğe sahip 4 inç PLS TFT ekrana sahip. 1.2 GHz saat hızında çalışan çift çekirdekli işlemci ve 768 MB RAM bulunan cihazın 3.1 megapiksel arka, VGA ön kamerası bulunuyor. Bunların yanında 4 GB dahili depolama alanı bulunan Z1 modeli, 64 GB’a kadar MicroSD kart desteği de sunuyor.

Çift SIM kart yuvası bulunan cihaz ayrıca, Wi-Fi, Bluetooth 4.0, GPS ve 3G bağlantı özelliklerini destekliyor. 1500 mAh bataryası bulunan Samsung Z1’de Ultra Güç Tasarrufu Modu da bulunuyor. Donanım özellikleri her ne kadar zayıf görünse de Samsung, cihazda donma-yavaşlama gibi sorunların olmayacağını da belirtiyor.

Hindistan’ta yaklaşık 90 dolara satışa sunulan Samsung Z1’in, önümüzdeki zamanlarda Çin, Amerika ve Türkiye pazarına da giriş yapması bekleniyor.

Samsung Z1, yeni işletim sistemini denemek isteyen, uygun fiyatlı bir telefon arayan ve sadece internet odaklı kullanımı hedefleyen kullanıcılar tarafından tercih edilebilir gibi görünüyor.

Samsung Galaxy S6'nın Metal Versiyonu Ortaya Çıkabilir

YORUMLAR