Samsung'un Windows Güncellemelerini Engellediği Ortaya Çıktı

Samsung dizüstü bilgisayarlarda bulunan bir blotaware (ön yüklenmiş fabrika yazılımı) Windows güncellemelerini engelliyor.

Samsung'un Windows Güncellemelerini Engellediği Ortaya Çıktı

Samsung Dizüstü bilgisayarlarıyla gelen stok yazılımlar arasında, Windows güncellemelerini engelleyen küçük bir uygulama bulundu. 

Windows güncellemeleri sıkıcı olabiliyor, ancak işletim sisteminin kararlı ve sürekli güncel kalması açısından da bir o kadar önemli. Samsung dizüstü bilgisayarlarında, kullanıcıların Windows güncellemelerini almalarını engelleyen küçük bir modül bulunduğunu biliyor muydunuz?

Windows güncellemeleri tam siz çalışırken birden bire bilgisayarınızı kapatabiliyor ve sizi sıkıntılara boğabiliyor. Samsung, dizüstü bilgisayarlarında bu sıkıntıyı sessiz sedasız giderecek bir uygulama kullanıyor. Bildiğiniz gibi dizüstü bilgisayarları üretici firmalara ait pek çok uygulamayla beraber geliyorlar. “Bloatware” adı verilen bu önceden yüklenmiş üretci çıkışlı uygulamalardan kurtulmak bazen sıkıntı verebiliyor. Onun için çoğumuz çok önemsemiyor ve arkada çalışmalarına izin vermek zorunda kalıyoruz. Oysa Lenovo bunun bedeline çok ağır ödemişti. (Lenovo'nun Yeni Ürünlerine Reklam Yazılımı Yerleştirdiği Ortaya Çıktı)

Samsung bu “blaotware” yığını içinde bir de Windows güncellemelerini engelleyen küçük bir uygulama modülü kullanıyor. Samsung,gerekli güncellemeleri kendi güncelleme uygulaması SW Update ile zaten yaptığını ve kullanıcıların da bundan asla rahatsız olmadığını savunuyor. Samsung dizüstü kullanıyorsanız ve de SW Update yazılımı yüklüyse ‘Disable_Windowsupdate. exe’ adındaki bu uygulamayı kolayca bulmanız mümkün.

Windows güncellemelerini almayı tercih ediyorsanız, SW Update yazılımını kaldırmanızı öneriyoruz. Aksi halde uygulama sisteminizi güncel tutmak adına arka planda sürekli olarak çalışmasını sürdürecek ve önemli Windows güncellemelerini almanızı engelleyecektir. Kabul edilemez bu duruma Samsung'un yakın zamanda bir çözüm sunmasını bekliyoruz.

Windows güvenlik yamalarının çok önemli olduğunu düşünürsek Samsung’un bu keyfi uygulamasına sıcak bakmak pek de mümkün değil. Konuyla ilgili olarak Samsung’a resmi bazı çağrılar yapıldı. Samsung henüz bu çağrılara geri dönmedi. Samsung bundan birkaç önce yaşanan Lenovo – Superfish Bloatware skandalından bir şey öğrenmemişe benziyor. 

Lenovo'nun Superfish Taşıyan Ürün Listesi ve Çözümü

Tüketiciler Lenovo'yu Cezalandırmak İçin Bir Araya Gelecekler

YORUMLAR