Şimdi de Google Erişim Yasağıyla Karşı Karşıya (Güncelleme)

İstanbul Sulh Ceza Hakimliği, Savcı Kiraz'ın görüntülerini yayınlamaya devam etmeleri halinde YouTube ve Google'ın erişme kapatılacağını belirtti.

Şimdi de Google Erişim Yasağıyla Karşı Karşıya (Güncelleme)

İstanbul Adalet Sarayı'ndaki makamında kimliği henüz belirlenemeyen kişilerce rehin alınıp şehit edilen Savcı Kiraz'a ait görüntüleri yayınlamaya devam ettikleri gerekçesiyle Google ve YouTube'un erişme kapatılması gündeme geldi.

İstanbul Sulh Ceza Hakimliği cephesinden yapılan açıklamada, olaya ilişkin görüntülerin ve içeriklerin ilgili sitelerden kaldırılması yönünde adımlar atıldığı belirtiliyor. Savcı Kiraz'ın rehin alınma görüntülerini yayınlanmaya devam etmeleri halinde arama motoru Google ve video paylaşım platformu YouTube tamamen erişime kapatılabilir.

İstanbul Sulh Ceza Hakimliği Google ve YouTube'un kapatılması yönündeki karara ilişkin yaptığı açıklamada aşağıdaki gerekçelere yer verdi:

"Milli Güvenliği ve Kamu Düzenin Korunması ile suç işlenmesinin önlenmesi ve kamu görevlileriyle vatandaşların internet ortamında yer alan yasadışı içerikler nedeniyle mağdur olmaması, zarara uğramaması, hak ve özgürlüklerin muhafaza edilmesi amacıyla talebin kabulüne karar verilmiştir. Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın rehin alınması görüntülerini halen yayınlamakta olan Google adlı arama motoru ile aynı yer sağlayıcı üzerinden yayın yapan YouTube adlı internet sitesinden görsel ve videoların, 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkındaki Kanun'un 8/2.maddesi uyarınca içerikten çıkarılmasına, mümkün olmadığı takdirde erişimin engellenmesine hükmedilmiştir."

Kararın ne yönde neticeleneceği henüz belli değil fakat özellikle Google'ın erişime kapatılması halinde internet kullanıcılarının nasıl tepki vereceğini kestirmek hiç de zor değil. Eğer Google tarafında gerekli düzenlemeler yapılmazsa, dünyanın en büyük arama motorunun ülkemizde saat 01:30 sularında engellenmesi gündemde. Gelişmeleri sitemiz üzerinden takip edebilirsiniz.

Güncelleme: 7 Nisan saat 09:00 itibarıyla Google'a hala erişilebiliyor ve yaptırımda olan bir erişim engeli henüz söz konusu değil.

YouTube, Facebook ve Twitter'a Erişim Engelleniyor mu?

YORUMLAR