Sizce de Windows 10'un Yeni Güncelleştirme Planı Bir Acayip Olmamış mı?

Güncelleştirmelerde ısrarcı olan Microsoft şimdi de Windows 10 güncelleme politikasında çıtayı biraz daha yukarı taşıyor.

Sizce de Windows 10'un Yeni Güncelleştirme Planı Bir Acayip Olmamış mı?

Windows 10 çıktı çıkalı Windows 7 ve 8.1 kullanıcılarının çekmediği çile kalmadı. Güncelleştirmelerde ısrarcı olan Microsoft şimdi de güncelleme politikasında çıtayı biraz daha yukarı taşıyor.

Window 7 ya da 8.1 kullananlar yeni bir uyarıyla karşı karşıya. Windows 10'a geçmek için artık sadece 2 seçeneğiniz var, "Ya Şimdi, Ya Da Bu Gece". Evet, aynen öyle Windows 10 güncelleme önerisi artık iki seçenekle geliyor. Ya anında yapacaksınız, ya da geceyi bekleyerek PC'nin kendi kendini güncellemesine izin vereceksiniz.

Ekim ayında yüzde 1.31 olan Windows 10 güncelleme yoğunluğu, Kasım ayında yüzde 1.06 olarak ölçümlendi. Yüzdelik rakamların küçük olduğuna bakmayın küresel olarak 1 buçuk milyar Windows kullanıcısı olduğu düşünüldüğünde bu ufak yüzdeler büyük kayıpları işaret edebiliyorlar. Öte yandan kaybolan bu yüzdenin Windows 7 ve Windows 8.1 olarak geri döndüğü dikkatlerden kaçmamış. Hala işletim sistemi grafiklerinde yüzde 11.68 oranında Windows XP olması da dikkat çekici. Ancak Kasım ayında XP'nin bu oranı yüzde 1.09 oranında düşmüş.

Geçenlerde yayınladığımız haberin bir kanıtı olarak Microsoft'un Windows 10 güncellemelerine bu şartlar altında bir ivme kazandırmak istemesi doğal. Ancak yine de bu iki seçenek biraz abartılı durmuyor mu? 

Windows 10 Güncellemesinin Nefesi Neden Kesildi?

Microsoft Windows 10 İçin Neden Bu Kadar Israrcı?

YORUMLAR