Skype'tan WhatsApp Gizlilik Politikasıyla Dalga Geçen Paylaşım

Skype'ın WhatsApp gizlilik politikası paylaşımı sosyal medyada gündem oldu. WhatsApp gizlilik politikası hangi izinleri istiyor? İşte detaylar.

Skype'ın WhatsApp gizlilik politikası paylaşımı sosyal medyada gündem oldu. Kullanıcı verilerini dağıtacağını söyleyen ve önümüzdeki aydan itibaren bu politikanın devreye sokulacağını belirten WhatsApp'a tepkiler ise çığ gibi büyüyor.

WhatsApp kısa süre önce gizlilik politikasını güncelledi ve kullanıcı verilerinin Facebook ve diğer şirketlerle paylaşılacağı bildirildi. İnsanlar şimdilik bu güncellemeyi görmezgen gelebilir, ancak bu 8 Şubat'tan sonra kabul edilmesi zorunlu bir politika haline gelecek.

Facebook tarafından satın alındıktan sonra kullanıcı verilerini daima koruyacaklarını ve üst şirketlerle paylaşmayacaklarını söyleyen WhatsApp, 2021 için sunduğu gizlilik güncellemesiyle alay konusu oldu. Platformun bu hareketi çok fazla eleştiri alırken, Elon Musk da dahil olmak üzere önde gelen isimler farklı uygulamaları kullanmaya çağırıyor.

Skype'ın WhatsApp gizlilik politikasını iğneleyen paylaşımı

Dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma platformu kullanıcı verilerini açık açık dağıtacağını duyurduğu için, diğer mesajlaşma uygulamaları da bundan yararlanmak istiyor. Örneğin; Microsoft'un sosyal medya ekibi, WhatsApp güvenlik fiyaskosuyla dalga geçti ve kullanıcıların Skype'a geçmelerini tavsiye etti.

Resmi Skype hesabından paylaşılan bir tweet'te Microsoft, kullanıcıların kişisel verilerini gizli tuttuğunu ve üçüncü şahıslarla paylaşmadığını söyledi: "Skype gizliliğinize saygı duyar. Kişisel verilerinizi gizli tutmayı taahhüt ediyoruz ve 3. şahıslara satmıyoruz."

Tweet'te yer alan kısa URL ise firmanın kullanıcılardan ne tür veriler topladığını ve nasıl kullanıldığını özetleyen Microsoft'un gizlilik politikası yazısına işaret ediyor. Çoğu insanın görmezden geleceği uzun bir sayfa, ancak gizlilik kaygıları nedeniyle WhatsApp'tan geçiş yapmayı düşünüyorsanız, gözden geçirmenizi öneriyoruz.

Hem ünlü isimlerden gelen tepkiler hem de diğer mesajlaşma uygulamaların hedefinde olan WhatsApp, gizlilik politikası rotasını tersine çevirmeyi pek düşünmüyor gibi gözüküyor. ABD'li dev platform muhtemelen bu geri bildirimi bekliyordu ve önümüzdeki birkaç hafta boyunca kullanıcı yorumlarını dinlemeye devam edecek.

WhatsApp gizlilik politikası hangi izinleri istiyor?

Kullanıcı verilerinin diğer hizmetlerle paylaşılmasının nedeninin genellikle entegrasyon ve güvenlik ile ilgili geliştirmeler yapmak olduğu açıklandı. Güvenlik ve entegrasyona ek olarak arka plandaki sistemlerin iyileştirilmesine yardımcı olduğu ifade edildi.

WhatsApp’ın güncellenen gizlilik politikasında çok fazla ayrıntı bulunmuyor. Milyonlarca kullanıcının sohbet etmesine yardımcı olan hizmetin gizlilik politikasında yaptığı değişiklik aslında birçok kullanıcı tarafından zaten biliniyordu. Bu değişiklik kullanıcılara muhtemelen bilgilerinin sadece uygulama içerisinde kalmayacağını hatırlatacak.

WhatsApp Gizlilik Politikası Güncellendi! İşte Verilerin Paylaşılma Nedeni
MOBİL

WhatsApp Gizlilik Politikası Güncellendi! İşte Verilerin Paylaşılma Nedeni

Dünyanın hemen hemen her bir noktasında kullanılmaya başlanan WhatsApp Messenger, kullanıcı verilerini Facebook’la bağlantılı diğer hizmetlerle nasıl paylaştığını göstermek için gizlilik politikasında değişikliğe gitti.

YORUMLAR