Skype'tan Sonra Microsoft'un Twitter Hesabı da Hacklendi

Suriyeli hacker grubu Syrian Electronic Army, geçtiğimiz hafta Skype'ın resmi Facebook ve Twitter hesaplarını hackledikten sonra, şimdi de Microsoft'un Twitter hesabını hackledi.

Skype'tan Sonra Microsoft'un Twitter Hesabı da Hacklendi

Suriyeli hacker grubu Syrian Electronic Army boş durmuyor. Geçtiğimiz hafta içerisinde Microsoft'un sahibi olduğu Skype programının resmi Facebook ve Twitter hesaplarını hackleyen grup bu sefer Microsoft'un resmi Twitter hesabını hackledi.

Skype hack olayında yaptıkları gibi kullanıcıları Microsoft'un sahibi olduğu e-posta servisleri olan Hotmail ve Outlook'u kullanmamaları için uyaran bir Tweet atan grup, Microsoft'un bu servisler üzerinde dönen bilgileri kayıt ederek devletlere sattığını belirtti.

''Syrian Eagle'' lakaplı grup üyesi yaptığı açıklamada bunun sadece bir başlangıç olduğunu ve Microsoft'un Twitter hesabı ile birlikte Xbox'ında Twitter hesabını da hackledilerini belirtti. Grup üyesi aynı zamanda Microsoft'un düşmanları olmadığını fakat yaptığı şeyin onları da etkilediğini söylerek Microsoft'un bu işlemi bırakması gerektiğini belirtti. Microsoft'un verileri devletlere satma olayı hakkında önümüzdeki günlerde daha detaylı bilgi vereceklerini belirtti.

Microsoft, yaşanan hack olayları hakkında sessiz kalarak sadece gerekli güvenlik önlemlerinin alındığını ve şifre bilgilerinin değiştirildiğini açıkladı. 10 günlük süre içerisinde Skype, Microsoft ve Xbox'ın Twitter hesaplarının hacklenerek takipçilere Microsoft'un servisleri olan Hotmail ve Outlook'u kullanmamaları için tweet atan grup Syrian Electronic Army, önümüzdeki günlerde de yapacağı saldırılara devam edecek gibi gözüküyor.

Microsoft'un yaşanan hack olayları ile ilgili nasıl güvenlik tedbirleri alacağını önümüzdeki günlerde hep birlikte göreceğiz.

Programsız Skype Çoklu Oturum Açma

YORUMLAR