Snapchat'in Ücretli Aboneliği Snapchat Plus Geliyor

Pek çok sosyal medya hizmetinin yavaş yavaş ücretli aboneliklere geçişi başlatmasıyla birlikte bu kervana Snapchat de katılıyor. İşte detaylar!

Snapchat'in Ücretli Aboneliği Snapchat Plus Geliyor

Snapchat, görünüşe göre kullanıcılara özelliklere ve diğer işlevlere erken erişim sağlayacak olan Snapchat Plus adlı ücretli bir aboneliğin dâhili testlerini yapıyor. Özellikle son zamanlarda Telegram'ın da ücretli abonelik seçeneğine geçecek olmasıyla birlikte pek çok şirket ücretli aboneliklerini sistemine nasıl dâhil edeceğinin planlarını denemeye başladı.

The Verge'e yaptığı açıklamada, Snapchat sözcüsü Liz Markman şunları söyledi:

"Snapchat kullanıcıları için yeni bir abonelik hizmeti olan Snapchat Plus'ın erken dâhili testlerini yapıyoruz. Abonelerimizle özel, deneysel ve yayın öncesi özellikleri paylaşma potansiyelinden heyecan duyuyoruz ve en iyi şekilde nasıl hizmet verebileceğimiz hakkında daha fazla bilgi ediniyoruz."

Snapchat'in Ücretli Aboneliği Snapchat Plus Geliyor

Snapchat Plus Avantajları Neler?

Uygulama araştırmacısı Alessandro Paluzzi tarafından Twitter'da yayınlanan ekran görüntülerine ve bilgilere göre Snapchat, arkadaşlarınızdan birini "1 numaralı BFF"niz olarak sabitleme, Snapchat simgesini değiştirme ve hikâyelerinizi kimin izlediğini tekrar görüntüleme özelliği de dâhil olmak üzere Snapchat Plus için pek çok özellikleri test ediyor. Paluzzi ayrıca Snapchat Plus'ın fiyatının şu anda ayda 4,59 Euro ve yılda 45,99 Euro (sırasıyla yaklaşık 4,84 dolar ve 48,50 dolar) olarak listelendiğini gösteriyor. Tabii ki, bu aşamada bunlar sadece yer tutucu olarak belirlenmiş fiyatlar olabilir.

Apple'ın iOS 14.5 ile reklamlar için kullanıcıların uygulama bazında reklam izlemeyi kapatmasına olanak tanıyan bir gizlilik özelliği sunmasının ardından, birçok ücretsiz uygulama nasıl para kazanacaklarını yeniden düşünmek zorunda kaldı. Snapchat, özellikle iOS'taki değişiklikleri, kaybettikleri gelir hedeflerinin bir nedeni olarak gösterdi ve bu yıl işe alımları da yavaşlatacağını söyledi.

YORUMLAR