Snapdragon 8 Gen 3 Çıkış Tarihi Belli Oldu

Mobil dünyanın en büyük çip üreticilerinden olan Qualcomm, Snadpragon 8 Gen 3 için çıkış tarihi verdi. Detaylar haberimizde!

Samet Dönmez -

Android dünyasında amiral gemisi telefoların vazgeçilmez markası haline gelen Qualcomm, yeni yonga setiyle birlikte mobil platformda liderliği yeniden ele geçirmeye hazırlanıyor. İlk defa 2021 yılında tanıştığımız Snapdragon 8 serisine yeni bir üye daha katılıyor: Snapdragon 8 Gen 3!

Bir süredir geliştirilmekte olan yonga setinin bu yıl çıkması planlanan amiral gemisi Android telefonlarda yerini alacağı düşünülüyor. Son günlerde ortaya çıkan dedikoduların ardından Qualcomm, Snapdragon 8 Gen 3'ün çıkış tarihini paylaştı.

Snapdragon 8 Gen 3, 2023 Ekim'de Çıkıyor

İlk jenerasyonlarda elde edilen başarının ardıdnan mimariyi koruyarak Snapdragon 8 serisinin üzerine koymaya devam eden Qualcomm, Gen 2 ile birlikte Apple Silicon çiplerini dahi yenebilecek işlem gücü seviyelerine erişmişti. Firma yeni jenerasyonla birlikte çıtayı bir adım daha yukarı taşımaya hazırlanıyor.

Bugün yapılan paylaşımda Snapdragon 8 Gen 3'ün 24-26 Ekim tarihlerinde düzenlenecek olan etkinlikle tanıtılacağı açıklandı. Henüz Snapdragon 8 Gen 3 özellikleri hakkında oldukça sınırlı bilgimiz olsa da şimdiye kadar sızdırılan özellikler şu şekilde:

Snapdragon 8 Gen 3 Kullanacak Telefon Markaları

Donanım

İddia: Snapdragon 8 Gen 3 Apple A17 Bionic'ten Daha Güçlü Olacak

Benzer İçerikler

YORUMLAR