Snapdragon 810 Yanıyor, Lumia 940 XL için Tehlike Çanları Çalıyor

Windows 10 ile Android arasındaki sistem gereksinimi farklılıklarını göz önünde bulundurduğumuzda oyun oynamadığı sürece Lumia 940 XL büyük olasılıkla daha az ısınacaktır. Ama telefonundan oyun oynamak isteyenler bu sorunu neden yaşamak zorunda kalsınlar?

Snapdragon 810 Yanıyor, Lumia 940 XL için Tehlike Çanları Çalıyor

Birkaç ay öncesinde başlayan haberlerle HTC One M9 kullanıcılarının yeni amiral gemisi telefonlarıyla ilgili deneyimlerinde bir aşırı ısınma problemi olduğu ortaya çıkmıştı. Yeni amiral gemisiyle mobil pazar içerisinde bir ağırlık koymaya niyetli olan şirket bu geri bildirimler nedeniyle zor anlar yaşamıştı. Ne var ki, durum aslında telefonun kendisinden de kaynaklanmıyormuş. Sony Xperia Z4'ün da aynı sorundan muzdarip olması ile birlikte sorunun ana kaynağı Qualcomm tarafından büyük bir lansman çalışmasıyla mobil sektörü yeni bir seviyeye taşıyacağı söylenen Snapdragon 810 işlemciden kaynaklandığı ortaya çıktı. 60 ile 68 derece arasında bir ısınma grafiğine ulaşan işlemci ile birlike Lumia 940 XL'in geleceği tartışılır oldu.

Snapdragon işlemcileri için bu ilk kez ortaya çıkan bir durum değil. Mobil teknolojinin gittikçe incelmeye başlaması ve işlemcilerin gücünü yükseltmesi ile birlikte piyasa içerisinde her daim bir ısınma problemi dönemi yaşandığı birçok yakın takipçimizin gözünden kaçmamıştır. Samsung ve LG bu sebeplerden ötürü bu işlemci ile mobil cihaz üretmek konusunda tereddüt ediyorlar. Microsoft'un bu sene çıkması beklenen mobil cihazları arasında en dikkat çekecek olan model olma potansyeline sahip Lumia 940 XL için de şu ana kadar ulaştırılan bilgilere göre Snapdragon 810 kullanacağı hemen hemen kesin gözüyle bakılıyor. Qualcomm bu aşırı ısınma sorununu gidermediği takdirde Microsoft ürünlerini kullanacak olanların da benzer şikayetlerle gelmesi kaçınılmaz. Şirketten gelen açıklamaya göre Snapdragon 820 2.1 isimli yeni versiyon bir işlemci bu sorunu nispeten azaltmayı başarıyor.

Windows 10 ile Android arasındaki sistem gereksinimi farklılıklarını göz önünde bulundurduğumuzda oyun oynamadığı sürece Lumia 940 XL büyük olasılıkla daha az ısınacaktır. Ama telefonundan oyun oynamak isteyenler bu sorunu neden yaşamak zorunda kalsınlar? Microsoft henüz seri üretimden geçirmediği cihazı için hala bir tercih yapma şansına sahipse bu noktadan sonra sizce Snapdragon 810 ile devam etmeli mi? Fikirlerinizi yorum kutusundan bizlerle paylaşabilirsiniz.

Sony Xperia Z3+ Hakkında Sıkıntı Veren Bir Gelişme: Ateş Gibi Isınıyor

YORUMLAR