Sokağa Çıkma Yasağı Hakkında Merak Edilen Sorular ve Yanıtları

İçişleri Bakanlığı tarafından sokağa çıkma yasağı ile ilgili merak edilen sorulara yanıt verildi. Merak edilen sorular ve yanıtları haberimizde.

Emre Fırtına -

İçişleri Bakanlığı, koronavirüs tedbirleri kapsamında getirilen kısıtlamalarla ilgili sorulara yanıt verdi. Sokağa çıkma yasağı ile ilgili merak edilen sorular yanıt buldu. İşte İçişleri Bakanlığı tarafından yanıtlanan sorular.

İçişleri Bakanlığı Sokağa Çıkma Yasağı ile ilgili Soruları Yanıtladı

İçişleri Bakanlığı tarafından koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma yasağı ile ilgili merak edilen sorular yanıtlandı

18-20 yaş arası gençlerin şehirlerarası seyahatleri nasıl olacak?

Apartman ve sitelerin temizlik, ısınma, aydınlatma vb. işlerini yerine getiren görevliler sokağa çıkma kısıtlaması getirilen hafta sonlarında iş yerlerine gidip gelirken kısıtlamaya tabi midir?

Evcil hayvan satışı yapan iş yerlerinin sahipleri ile bu işyerlerinde çalışanlar, iş yerinde bulunan hayvanların günlük bakım ve beslenmelerini yapabilmek için hafta sonu getirilen sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulabilir mi?

Yarış atlarının bakımını/beslenmesini ve yarışlara hazırlık antrenmanlarını yapmak üzere at sahipleri, antrenör, seyis ve diğer çalışanlar sokağa çıkma kısıtlamalarından muaf tutulabilir mi?

İşyerlerinin haşere ve diğer zararlı böceklere karşı ilaçlamasını yapan firmaların faaliyetleri hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulabilir mi?

Online satış firmaları sokağa çıkma kısıtlaması getirilen süre ve günlerde servis/dağıtım yapabilir mi?

30.11.2020 tarihli 20076 sayılı Genelgenin ekinde yer alan “Sokağa Çıkma Kısıtlamasından Muaf Yerler ve Kişiler Listesinin” 8. ve 30. maddeleri çerçevesinde inşaat faaliyetlerinde çalışanların sokağa çıkma kısıtlamasından muafiyeti konusunda çelişki var mıdır?

Bilim

Yasaktan Kimler Muaf? Yasaktan Muaf Olanlar Listesi

 

Benzer İçerikler

YORUMLAR