Son Derece Hızlı Büyüyen Bazı Kara Delikler Endişe Yaratıyor

Bazı karadeliklerin son derece hızlı büyüyor olması NASA ve diğer astronomları endişelendiriyor.

Son Derece Hızlı Büyüyen Bazı Kara Delikler Endişe Yaratıyor

Bilim insanları kara deliklerin farkında. Ancak bunlarda bazıların son derece hızlı büyüyor olması, NASA ve diğer astronomları endişelendiriyor.

Astronomlar yıllardır takip altında tuttukları bazı kara deliklerin huy değiştirdiğini ve daha hızlı büyüdüklerini keşfettiler. Yapılan kızılötesi gözlemler sonucu ortaya çıkan bu keşif henüz dünyayı tehdit edecek boyutlara ulaşmadı. Zaten pek çoğu da başka galaksilerde yaşanan uzay olayları olarak kayıt ediliyor. Ancak bu olayların başka galaksilerde yaşanıyor olması Samanyolu Galaksisinde de olmayacağı anlamına gelmiyor.

Kara delikler galaksilerde bulunan ışık yaymayan cisimler olarak tarif ediliyorlar. Kara delikler çok güçlü çekim alanlarına sahipler ve bu çekimin şiddeti, ışık demetlerini bile bu kütlenin içine bir vakum gibi çekebiliyor.

Teorilere göre, kara delikler uzayın tehlikeli oluşumlarından biri. Çekim alanlarına giren her şeyi yutabiliyorlar. Buna yıldızlar, gezegenler, gök taşları da dahil. Genişleyen evrende galaksinin parçalanmadan bir arada durmasına çok büyük bir katkıları da olan kara deliklerin her galaksinin merkezinde mutlaka bulunduğu düşünülüyor.

Bilim insanları şimdi bu karadeliklerin ne kadar doğal oluşumlar olsalar da tavır değiştirdiğini saptadılar. Kara delikler her zamankinden daha hızlı büyüyerek önlerine geleni yutuyorlar. Bilim insanlarına göre, bu davranış iki galaksinin birbirinin çekim alanına girerek çarpışmalarına ve olağanüstü galaksiler arası felaketlere de yol açabilir. 

Kara Deliklerin Yıldızları Nasıl Yok Edebileceğinin Videosu Yayınladı

Yüzbinlerce Galaksiye Baktık Yaşam İzine Rastlayamadık

YORUMLAR