Sony 2020'de Akıllı Telefon Pazarına Veda Ediyor

Sony telefon bölümünün fişini çekiyor.

Son yıllarda akıllı telefon pazarındaki satışları bir hayli azalan ve MWC 2019 fuarını tek bir Xperia modeliyle geçiren Sony, önümüzdeki yıla kadar mobil departmanının bir kısmını yok etmeyi planlıyor. Sony telefon bölümü çalışanlarını işten çıkaracak.

Nikkei Asian Review tarafından yayınlanan bir raporda Sony'nin akıllı telefonlardan pek umudu kalmamış gibi gözüküyor. Hem analizlerde hem de kullanıcı tabanında istediği rakamlara ulaşamayan Japon üretici, 2020 yılına kadar akıllı telefon işgücünün yarısını devre dışı bırakmayı planlıyor. Şirketin bu kararından ise yaklaşık 2 bin çalışan etkilenecek.

sony xperia 10 plus özellikleri

Bazı işçilerini farklı departmanlara aktarması beklenen Sony'nin bir kısım çalışanıyla da yolları ayrılacak. 2018'de global olarak hesaplanan 1.6 milyar akıllı telefon satışında yalnızca 10 milyonluk hisseyi elde edebilen Sony'nin yine de MWC 2019'da Xperia 1 modelini çıkardığını hatırlamak lazım. Ancak şirketin ilk defa mobil departmanında küçültmeye gitmediği de belirtildi.

Sony İlk Defa Küçülme Kararı Almıyor

Japon şirket akıllı telefonlar ürettiği dört tesisi kapattıktan sonra 2009 yılında 2 bine yakın çalışanını işten çıkarmıştı. 2015 yılında da yine pek çok ülkenin telefon pazarından çekilen Sony, önümüzdeki yıldan itibaren mobil tarihinin tozlu sayfalarına karışacak gibi gözüküyor.

Redmi Note 7 Türkiye Fiyatı Belli Oldu
MOBİL

Redmi Note 7 Türkiye Fiyatı Belli Oldu

Geçtiğimiz ocak ayında tanıtılan Redmi Note 7’nin merak edilen Türkiye fiyatı belli oldu. Redmi Note 7 özellikleri neler? Redmi Note 7 Türkiye fiyatı ne kadar? gibi daha birçok sorunun cevabını haberimizde bulabilirsiniz.

Nisan Ayının PlayStation Plus Oyunları Sonunda Duyuruldu
OYUN

Nisan Ayının PlayStation Plus Oyunları Sonunda Duyuruldu

Nisan ayına artık pek fazla bir zaman kalmadı ve bizler de, yeni ayda Microsoft ve Sony cephesinden hangi oyunların ücretsiz olarak verileceklerini merak etmeye başlamıştık.

Sony PlayStation VR, 4.2 Milyon Satış Rakamına Ulaştı
OYUN

Sony PlayStation VR, 4.2 Milyon Satış Rakamına Ulaştı

Japon teknoloji devi Sony, yaklaşık üç yıl önce tanıttığı PlayStation VR başlığının dünya çapında 4.

YORUMLAR