Sony, Korsanları Hacklemeye Çalışıyor

Sony, Tokyo ve Singapur’da bulunan kendi Amazon Web Servis sunucularına DDos atağı düzenledi. Amaç hackerlere bir ders vermek.

Sony, Korsanları Hacklemeye Çalışıyor

Sony Pictures Stüdyo’larının hackerlerle başı büyük belada. Sony, tüm projelerini, sanatçı bilgilerini, yayınlanmamış film kopyalarını çalan The Guardians of Peace grubuna karşı biraz demode olmuş savaş taktikleri uyguluyor.

Sony karşı saldırı yaparak firmayı oldukça hırpalayan grubun peşine düşmeyi planlıyor. Ancak eleştirler Sony'nin biraz "modası geçmiş" taktikler uyguladığını yönünde. Re/Code dergisinin haberine göre Sony, Tokyo ve Singapur’da bulunan kendi Amazon Web Servis sunucularına DDos atağı düzenledi.  

DDoS ya da tam açılımıyla "Distributed Denial of Service" (Dağıtık Hizmet Engelleme) saldırıları, tamamen bilgi güvenliği unsurlarından erişilebilirliği hedef alıyor. İlk zamanlarda DoS (Denial of Service), yani tek bir kaynaktan hedefe doğru saldırı yapılması şeklinde ortaya çıkan bu saldırılar, zamanla saldırı şiddetinin güçlü olması için çok sayıda kaynaktan tek hedefe yapılan saldırı şekline dönüştü.

Sony’nin bu taktiğinde amaç; korsanların Sony sunucularda bulunan düşman yazılımlarını bertaraf edebilmek ve yazılımı ters yöne takip etmek. Bundan bir fayda gelecek mi, bilinmiyor ama Sony’nin hızlı hareket ederek her geçen gün bir başka hasarla karşılaşmasını da bir şekilde önlemesi gerektiği söyleniyor. 

Durum aslında biraz da rakibin silahlarını kullanarak geri saldırmak gibi değerlendirilebilir. Daha önce bu tür karşı saldırı taktikleri işe yaramıştı. Ancak Sony bu noktada karşısında bulunan hacker grubunun teknolojik ve yazılım desteğini sadece tahmin ediyor. Ne kadar donanımlı oldukları hakkında kesin bir bilgisi yok.

Yine de uzmanlar Sony’nin bu taktiğini modası geçmiş boşa bir çaba olarak değerlendiriyorlar. Öte yandan Sony'nin kullanacağı taktiklerin basında yayınlayarak The Guardians of Peace'in kulağına gitmeyecekmiş gibi davranması oldukça manidar.

Sony Hacklendi, Hollywood Yıldızların Maaşları Açığa Çıktı

YORUMLAR