Sony Xperia XZ2 Premium Özellikleri, Fiyatı ve Çıkış Tarihi

Sony Xperia XZ2 özellikleri nedir?

Sony Xperia XZ2 premium

En büyük teknoloji üreticilerinden Sony, yaptığı resmi açıklamayla birlikte üst segmentte yer alan Sony Xperia XZ2 Premium modelini duyurdu.

Mobil Dünya Kongresi 2018’de tanıtılan Sony Xperia XZ2 modelinin çeşitli yönlerden geliştirilmiş hali olan Xperia XZ2 Premium, çift kamerası ve yüksek donanımsal özellikleriyle dikkatleri çekmeyi başardı.

Sony Xperia XZ2 premium 1

Sony’nin amiral gemisi sınıfına oturan yeni telefonu Sony Xperia XZ2, ekranı ve kamerasıyla dikkatleri çekmeyi başarmıştı. Bu konudaki başarısını ilerletmeyi hedefleyen şirket, Xperia XZ2 Premium ile birlikte ilk defa çift kamera kullanmaya başladı ve 51,200 ISO oranıyla özellikle düşük ışıkta oldukça iddialı olduğunu belirtti. Video çekerken 12,800 ISO oranına kadar destek veren Sony, bu konudaki liderliğini sürdürürken, yeni kamerasındaki hassasiyetin, değiştirilebilir lensler kullanan fotoğraf makinelerini kadar yüksek olduğunu söylemeyi ihmal etmedi. 

Sony Xperia XZ2 premium 2

Motion Eye Dual adı verilen çift kamera sisteminin siyah-beyaz ve renkli sensörler içerdiği belirtilirken, böylece daha iyi kontrast ve renk elde edilebileceği ve Sony’nin AUBE teknolojisiyle daha kaliteli görüntülerin ortaya çıkabileceği kaydedildi. Bununla birlikte telefonun iki lens kullanmasıyla birlikte daha iyi portre fotoğraflarının çekilebileceğinin altı çizildi. 4K çözünürlüğe kadar video kaydetme ve HDR teknolojisinin yanı sıra 960fps Super Slow Motion desteği sunan Sony, benzer özellikleri MWC 2018’de gösterdiği Xperia XZ2’de de kullanmıştı. 

Xperia XZ2'de kullandığı ekranı değiştiren ve 4K destekli HDR ekran kullanma tercihinde bulunan Sony, yeni telefonunda 5.8-inch büyüklüğünde ve 2160x3840 çözürlüğe sahip olduğunun altını çizdi. Bir sıçramaysa pisek hassasiyeti konusunda yapıldı. XZ2'de 423ppi tercih eden Japon teknoloji devi, XZ2 Premium'da 760ppi ekran kullandığının altını ısrarla çizdi. 4GB yerine 6GB RAM kullanarak, müşterilerini memnun etmenin yeni bir yolunu bulan şirket, piyasadaki en iyi telefonlardan bir tanesinin altına imza atmış oldu. O telefonun özellikleriyse şöyle sıralandı:

Sony Xperia XZ2 premium 3

Sony Xperia XZ2 Premium Özellikleri:

Boyut

158 x 80 x 11.9 mm, 236 gram

Ekran

5.8", 4K (2160 x 3840), HDR Ekran

İşlemci

Qualcomm Spandragon 845

RAM

6GB

Depolama

64GB, MicroSD desteği

Ana Kamera

Çift Kamera, 1/2.3" Exmor RS sensörüyle 19MP Motion Eye kamera ve 960fps slow-motion video

Ön Kamera

13MP 1/ 3,06” Exmor RS

Bağlantı

GSM GPRS, UMTS HSPA+, LTE Cat19, GPS, WiFi, Bluetooth 5.0, NFC, USB 3.1 Gen 1

Batarya

3540mAh, Smart Stamina, Qualcomm QC 3.0, kablosuz şarj ve USB-PD

Suya Dayanıklılık

IP65/68

Renkler

Krom Gümüş, Krom Siyah

Yazılım

Android Oreo 8.0

Sony Xperia XZ2 Çıkış Tarihi

Mobil Dünya Kongresi 2018'de tanıtılan Xperia XZ2'nin 16 Mayıs itibarıyla mağazalara gönderileceği söylenmişti. Bugün itibarıyla duyurulan Xperia XZ2 Premium için henüz bir açıklama yapmayan Sony'nin 16 Mayıs tarihinde iki telefonunu da piyasaya çıkarabileceği konuşulurken, XZ2 Premium'un yaz aylarına kalabileceği de söylendi. 

Sony Xperia XZ2 Fiyatı

Sony Xperia XZ2'nin 800 dolar olarak fiyatlandırıldığı düşünülürse, Sony Xperia XZ2 Premium modelinin daha yüksek bir fiyatta piyasaya sürülmesi muhtemel olacaktır. Bu sebeple uzmanlar, Sony Xperia XZ2 Premium'un 900 ile 1000 dolar arasında olabileceğini belirttiler. 

Sony Xperia XZ2 Compact ve Xperia XZ2 Özellikleri, Fiyatı ve Çıkış Tarihi
MOBİL

Sony Xperia XZ2 Compact ve Xperia XZ2 Özellikleri, Fiyatı ve Çıkış Tarihi

Mobile World Congress 2018 tüm hızıyla devam ederken, merakla beklenen bir başka seri daha gün yüzüne çıktı. Japonya’nın en büyük teknolojisi üreticisi Sony, yaptığı açıklamayla Xperia XZ2 ve Xperia XZ2 Compact modellerini duyurdu.

Sony'den 4K Ekranlı XZ2 Pro Geliyor
MOBİL

Sony'den 4K Ekranlı XZ2 Pro Geliyor

MWC 2018 etkinliğinde iki ayrı akıllı telefon tanıtan Sony, bu yıl içerisinde yeni bir model daha geleceğini ifade etmişti. Sony'nin fuar sırasında tanıtmadığı telefonun Xperia XZ2 Pro olacağı iddia edildi.

Sony Xperia XZ2 Compact Ortaya Çıktı!
MOBİL

Sony Xperia XZ2 Compact Ortaya Çıktı!

Yaklaşık iki hafta sonra İspanya’nın Barcelona şehrinde düzenlenecek olan Mobile World Cogress kapsamında Sony Xperia XZ2, Sony Xperia XZ Premium 2 ve Sony Xperia XZ2 Compact modellerinin tanıtılması beklenirken, bugün Sony Xperia XZ2 Compact’a ait olduğu iddia edilen kimi görseller sızdırıldı.

YORUMLAR