Sony Xperia Z Tablet Duyuruldu

Sizlere daha önde varlığına dair işaretleri haber olarak aktardığımız Xperia Z tablet resmen tanıtıldı. Sony Mobile Japonya sayfası üzerinden resmen yayınlanan bilgiler ve görseller, Xperia Z akıllı telefon ile başlayan tasarım çizgilerine sahip bir table

Sony Xperia Z Tablet Duyuruldu

Sizlere daha önde varlığına dair işaretleri haber olarak aktardığımız Xperia Z tablet resmen tanıtıldı. Sony Mobile Japonya sayfası üzerinden resmen yayınlanan bilgiler ve görseller, Xperia Z akıllı telefon ile başlayan tasarım çizgilerine sahip bir tableti karşımıza çıkarıyor.

Daha önce sızan teknik özelliklere paralel bir şekilde gelişmiş donanım özelliklerine sahip olan Xperia Z tablet, dört çekirdekli Qualcomm 1.5 GHz işlemciye sahip. 2 GB ara bellek (RAM) birimi işlemciye eşlik ediyor. Dahili depolama alanı ise 32 GB olarak belirlenmiş. Cihazın ekran boyutu 10.1 inç. Ekran çözünürlüğü ise 1920X1020 piksel. Mobile Bravia Engine 2 ekran teknolojisine sahip olan cihaz bu yönüyle iddialı bir ekran performansı vadediyor.

Xperia Z Tablet için en dikkat çekici özelliklerden biri inceliği. 6.9 milimetrelik incelik ve tasarım bir bütün olarak ele alındığında çekici bir tablet izlenimi ortaya konuyor. Ağırlık ise 495 gram.

LTE yani 4G bağlantı teknolojisi yeteneği bulunan cihazda NFC (yakın saha iletişimi) de mevcut.

Tabletin arka kısmında 8.1 MP değerinde Exmor R lense sahip bir kamera yer alıyor.

S Force” adını taşıyan sanal “surround” sistemi ile donatılan cihaz, bu yönüyle Sony’nin kendi ses teknolojisine dair bir yeteneği kullanıcılara sunuyor.

Bu bahar döneminde öncelikle Japonya’da satışa çıkacağı belirtilen ürünün 6000 mAh değerinde bir bataryaya sahip olması beklenirken henüz fiyat konusunda bir bilgi sunulmadı.

Google'dan uçuk bir icat!

YORUMLAR