Sony Xperia Z1 Mini Resmi Olarak Duyuruldu!

Sony Xperia Z1 Mini Japonya'da ortaya çıktı

Sony Xperia Z1 Mini Resmi Olarak Duyuruldu!

Sony oldukça yüksek özelliklere sahip yeni amiral gemisi Sony Xperia Z1'in daha küçük ekran boyutuna sahip modeli Sony Xperia Z1 Mini'yi duyurdu. İlk olarak Japonya'da duyurulan Sony Xperia Z1 f kod adıyla anılan Xperia Z1 Mini Aralık ayı başında Japonya'da, izleyen süreçte de dünya çapında satışa sunulacak. Daha önceden de donanım özellikleri hakkında birkaç söylenti yayılan cihazın özellikleri bu söylentileri doğrular nitelikte.

Önceki söylentilerde Sony'nin Xperia Z1'in mini versiyonunda cihazın birçok donanımsal özelliğini koruyacağı, bu özelliklerde büyük bir kırpmanın olmayacağı anlatılıyordu. Duyurulan özelliklerde bu söylentileri tam anlamıyla doğruluyor. Sony Xperia Z1 Mini tıpkı Xperia Z1 gibi 2.2 GHZ hızındaki Qualcomm Snapdragon 800 işlemciyi kullanıyor olacak. 2 GB RAM ve 16 GB dahili hafızaya sahip telefonun bu özellikleri bu boyuttaki bir telefon için oldukça etkileyici. Micro SD kart desteğine sahip telefonun ve büyük versiyonu Sony Xperia Z1'in en dikkat çekici özelliği ise 20.7 megapiksellik kamerası. Hatırlanacağı üzere bu kamera Xperia Z1'in en çok öne çıkan özelliği olmuştu, bu kameranın Xperia Z1 Mini'de korunuyor olması ise kullanıcılar için büyük bir artı.

Yine toz ve su geçirmezlik özelliğine sahip olacak olan Xperia Z1 Mini'de tek kırpılan özellik ise ekran boyutu ve ekran çözünürlüğü olmuş. Xperia Z1 Mini'de 4.3 inç boyutunda 720p HD çözünürlüğü destekleyen bir ekran kullanılıyor. Hatırlanacağı üzere Xperia Z1'de 5 inçlik Full HD çözünürlüğe sahip bir ekran yer almaktaydı.

Sony Xperia Z1 Mini'nin Japonya'da yayınlanan tanıtım videosunu buradan seyredebilirsiniz:

Sony Xperia Z1 Mini Tanıtım Videosu
MOBİL

Sony Xperia Z1 Mini Tanıtım Videosu

Sony. bir süredir söylentileri dolaşan amiral gemisi Sony Xperia Z1'in daha küçük ekran boyutuna sahip olacak modeli Sony Xperia Z1 f kod adıyla bilinen Sony Xperia Z1 Mini'yi Japonya'da resmi olarak duyurdu.

Sony Xperia Z1 Teknik ve Yazılım Özellikleri

YORUMLAR