Sony Xperia Z3+ Hakkında Sıkıntı Veren Bir Gelişme: Ateş Gibi Isınıyor

Sony Xperia Z3+ Japonya’daki kardeşi Z4 ile aynı özellikleri taşıyor. Bu benzerlik her iki cihazın da aynı sıkıntıyla boğuşmasına sebep oluyor. 

Sony Xperia Z3+  Hakkında Sıkıntı Veren Bir Gelişme: Ateş Gibi Isınıyor

Sony Xperia Z3+ Japonya’daki kardeşi Z4 ile aynı özellikleri taşıyor. Bu benzerlik her iki cihazın da aynı sıkıntıyla boğuşmasına sebep oluyor. 

Japonya’nın güçlü operatörü ve akıllı telefon pazarlayıcısı NTT DoCoMo, Sony Xperia z+ ve Z3+ hakkında can sıkıcı bir rapor yayınladı. NTT DoCoMo, Xperia’nın son iki telefonunun aşırı ısındığına dair Sony’e uyarı gönderdi. DoCoMo’nun raporunda cihazların elle tutulamayacak kadar ısındıkları belirtilirken, Sony ve Qualcomm sorunun üzerine gitmek için harekete geçti.

Sony’nin büyük umutlarla Japonya da çıkardığı Xperia Z4 ve dünyada satışa sunmasına bir aydan az bir zaman kalan Xperia Z3+ modelleri hayal kırıklığı yarattı. Sony, NTT DoCoMo’nun aşırı ısınma raporunu Qualcomm’un Snapdragon 810 çekirdeğine bağladı. Sony ve Qualcomm bu sorunla ilgili olarak şimdi ortaklaşa çözüm arıyorlar.

DoCoMo’nun raporuna iliştirdiği test sonuçlarına bakılacak olursa, Xperia Z4 ve Z3+ aynı testlerde birbirinden çok da farklı olmayan ısınma dereceleri gösteriyorlar. 66 ila 68 dereceye kadar ısınan işlemci çekirdeği kullanıcıların cihazları iade etmesine sebep oluyor.

Xperia Z3 ve Xperia Z3+ Karşılaştırması

Sony Xperia Z3+ Duyuruldu, Temmuz Ayında Türkiye’de Olacak

Sony Xperia Z4 ve Xperia Z3 Karşılaştırması

YORUMLAR