Sony'nin 2.2 Ghz İşlemcili Xperia ZU Modeli Göründü

Sony Xperia ZU modeli AnTuTu performans testinde ortaya çıktı şeklindeki iddialar gerçek olabilir.

Sony'nin 2.2 Ghz İşlemcili Xperia ZU Modeli Göründü

Cihazlar için gerçekleştirilen performans testlerinin ne kadar popüler olduğu aşikar. Özellikle pek çok kullanıcının ne kadar güçlü cihazlara sahip olduklarını görmeleri ve diğer cihazlarla karşılaştırmalar yapabilmelerini sağlayan bu performans testlerinin bir diğer faydası ise zaman zaman sonuçlarda ortaya çıkan, henüz piyasada olmayan cihazların da görüntülenebilmesi.

AnTuTu performans testinde ortaya çıkan sonuçlardan bir tanesi ise "ymmh5y0n5zeaouu" adıyla görünen cihaz ve 2.2 Ghz çekirdek hızı ile dikkat çekiyor. Cihazın İngiltere üzerinden test edildiği ve bu hıza çıkabilen tek işlemcinin Qualcomm Snapdragon 800 olduğu belirtiliyor. Android 4.2.2 Jelly Bean işletim sistemi barındırması ise özellikle yeni bir cihaz olabileceğine dair algıları kuvvetlendiriyor.

Pek çok mobil analist bu cihazın Sony Xperia ZU adlı yeni telefon-tablet karışımı phablet olduğunu savunuyor ve bu konuda oldukça iddialılar. Elbette henüz akıllı telefon dünyasında 2.2 Ghz'lik bir hıza pek gerek duyulmadığını da söylemek gerekli. Pek çok üst düzey cihazın bile 1 Ghz hıza indirildiğinde yüksek çekirdek adedinden dolayı hiç sıkıntı yaşamadığı biliniyor.

WhatsApp Suudi Arabistan'da engellenecek

YORUMLAR