Sony'nin Yeni Amiral Gemisi Xperia Z4'ün Teknik Özellikleri Belli Oldu!

Sony’nin amiral gemisi Xperia Z4 resmi olarak açıklandı.

Sony'nin Yeni Amiral Gemisi Xperia Z4'ün Teknik Özellikleri Belli Oldu!

Sony’nin amiral gemisi Xperia Z4 resmi olarak açıklandı. Bir süredir basına sızan haber ve görüntülerin çoğu da doğru çıktı.

Nisan ayı devlerin savaşına tanık oluyor. Sony severlerin beklediği Xperia Z4' de Japonya’da resmen açıklandı. Xperia Z4 tasarımı Z3’den hiç farklı değil yani OmniBalance tasarımı yeni Xperia’da da geleneksel olarak devam ediyor.

Xperia Z4 gücünü Qualcomm’un 64-bit sekiz çekirdekli Snapdragon 810 işlemcisinden alıyor. Bu onu Samsung Galaxy S6 serisi ve LG’nin beklenen G4 serisinden bir adım öne çıkarıyor. 3GB RAM, 32GB dahili depolama ve 128GB’ye kadar hafıza kart desteği veren Sony Xperia Z4, hayranlarının her beklentisini karşılamış gibi görünüyor.

Xperia Z4’te arka kamera 20.7MP çözünürlükte geliyor. Kamerasında yine Exmor RS sensör kullanan Xperia Z4, bir önceki modeli  Z3'te kullanılan 1/3 kamera sensöründen daha fazla alana hakim olabiliyor ve 4K video çekiyor. Xperia Z4 ISO ayarlarında, 12800 ISO değerlerine çıkabilmesiyle dikkat çekiyor. Bu bir DLSR kadar yetenekli olabileceğinin bir kanıtı olarak değerlendirilebilir.

Ancak, Xperia Z4’te arka kameradan daha çok ön kamerada önemli güncellemeler mevcut. Xperia Z3’te kullanılan 2.2MP’lik kameranın yerine bu defa geniş açılı çekimler yapmayı sağlayan ‘selfie’dostu 5.1MP’lik Exmor RS ön kamera kullanılmış. Bu kamerayla  0.5, 2 ve 10 saniye zaman ayarlamalı çekimler yapılabiliyor. Bu zaman ayarlaması gerçekten selfie çekerken son derece faydalı olacak gibi görünüyor..

gelelim en önemli konuya, Xperia Z4'ün ekranı yine büyük. Cihaz 5.2inç büyüklüğünde Full HD çözünürlükte bir ekrana sahip. TRILUMINOS ve Live Colour LED teknolojilerini barındıran ekran, Xperia Z3’ün üzerine başka ne gibi özellikler getirdiği henüz denemediği için bilinemiyor. Çünkü bu ekran teknolojisinde  Xperia Z2’den Z3’e geçilirken ekran  parlaklık oranı üzerinde önemli geliştirmeler yapılmıştı.

Sony Xperia Z4 ve Xperia Z3 Karşılaştırması

Sony Xperia Z4 Görüntüleri Sızdırıldı

Sony Xperia Z4 Tablet Sızdırıldı

YORUMLAR