Sosyal Mesafe Kuralları için Kritik Uyarı: İşe Yaramıyor

Yapılan araştırmalar dahilinde ortaya çıkan yeni bir detaya göre sosyal mesafe kuralları kapalı ortamlarda hiçbir işe yaramıyor olabilir.

Sosyal Mesafe Kuralları için Kritik Uyarı: İşe Yaramıyor -1

Geçtiğimiz yılın sonundan bu yana ana gündem haline gelen yeni tip koronavirüs ile ilgili araştırmalar ve çalışmalar dünyanın dört bir yanında hız kesmeden devam ederken, her geçen gün yeni verilerle karşılaşmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda yeni bir araştırma sosyal mesafe kuralları ile ilgili endişe verici bir gerçeği ortaya koydu.

2 Metrelik Sosyal Mesafe Kuralları İşe Yarıyor mu?

Florida Üniversitesi bünyesinde yapılan ve MedRxiv'de yayımlanan yeni bir araştırmaya göre uzmanlar, 2,4 ve 8 metre mesafelerde virüsün aerosollerle iletildiğini teyit etti. Aerosoller, virüsün küçük parçacıkları olarak öne çıkıyor ve bu parçacıklar havada asılı şekilde kalabiliyorlar. Bu durumda hapşıran, öksüren ve hatta konuşan kişilerin dahi, eğer taşıyıcı iseler, virüsü ortama yaydıklarını söyleyebiliriz.

Covid-19 için Yüksek Riskli Mekanlar Neresi? -1

Bu durum açık ortamlarda pek sorun teşkil etmese de kapalı ortamlarda sosyal mesafenin hiçbir işe yaramadığı anlamına geliyor. Bu nedenle kapalı ortamlardaki kişi sayısını en az şekilde sınırlandırmakta ve mümkün mertebe havalandırmakta fayda var. 

Araştırmada yer alan açıklamada "Aerosol temelli bulaşmaya karşı iki metrelik fiziksel mesafe gibi önlemlerin, kapalı ortamlarda yardımı olmayacak. Bunlar sahte bir güvenlik hissi verirken, maruziyetlere ve salgınlara yol açacak." ifadelerine yer verilirken bu durumun önümüzdeki aylarda daha kötü tablolara yol açabileceği düşünülüyor.

Sosyal Mesafe Nedir? Sosyal Mesafe Ne İşe Yarar?
TEKNOLOJİ

Sosyal Mesafe Nedir? Sosyal Mesafe Ne İşe Yarar?

Pek çok uzman tarafından dile getirilen sosyal mesafe nedir ve sosyal mesafe kurallarına uymak ne işe yarar? Sosyal Mesafe Nedir? Birinci Dünya Savaşı sürecinin sonlarına doğru küresel ölçekte büyük bir grip yayıldı.

Peki siz yapılan bu araştırma hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce kışın kapalı ortamlarda sıkça vakit geçirmeye başlamamızla birlikte virüsün daha ağır tablolara yol açması mümkün olacak mı? Bu konu hakkındaki görüşlerinizi hemen aşağıda yer alan yorumlar sekmesinden bizlerle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR