SpaceX, Amerikan Hükümeti'nin Gizli Uydusunu Fırlatmış Olabilir

Elon Musk'ın roket şirketi SpaceX, 36 saat içerisinde 3 fırlatma gerçekleştirdi. Uzaya gönderilen yüklerin birinin içeriği şüphe uyandırıyor. İşte detaylar!

SpaceX, Amerikan Hükümeti'nin Gizli Uydusunu Fırlatmış Olabilir

18 Haziran tarihinde Alman askeri haberleşme uydusu SARah 1 ile başlayan SpaceX'in yoğun hafta sonu takvimi, üçüncü roketin de fırlatılmasıyla sona erdi. Böylece 36 saatte tam üç roketi yörüngeye fırlatmayı başaran SpaceX, rakiplerine resmen gözdağı verdi. 

Kennedy Uzay Merkezi'nde arka arkaya gerçekleştirilen fırlatmalarda Globalstar şirketi için bir uydu, 53 Starlink uydusu ve SARah 1 haberleşme uydusu alçak yörüngeye oturtuldu.

SpaceX, Amerikan Hükümeti'nin Gizli Uydusunu Fırlatmış Olabilir

Elon Musk ABD'nin "Gizli" Yükünü Uzaya Göndermiş Olabilir!

36 saatin sonunda yoğun hafta sonu takviminin sona ermesi önündeki son engel Globalstar şirketinin düşük frekanslı uydu haberleşmesi için tasarladıkları uydu fırlatmasıydı. SpaceX'in geride bıraktığımız senelerde sıkça gerçekleştirdiği rutin bir ticari birliktelik ürünü olan bu fırlatma, bazı kişilere göre sanıldığı kadar masum olmayabilir.

Fırlatmanın gerçekleştirildiği gün alınan kamera kayıtlarını inceleyen bazı uzmanlar, Falcon 9 roketinin gizli bir yük daha taşıdığını düşünüyor. Uzaya gizli bir yük gönderme söz konusu olduğunda haliyle gözler Amerikan Hükümeti'ne çevrildi. 

Yayınlanan videolarda Falcon 9 roketinin fırlatma sırasında üç olağandışı ateşleme gerçekleştirdiği görülüyor. İddiaya göre fırlatmada tek yük olarak bildirilen Globalstar FM15 uydusu, bu kadar yüksek bir ateşleme gücünü gerektirecek kadar ağır değil. Ayrıca şirketin ağır yük içeren fırlatmalarda kullandığı otonom iniş alanının bu fırlatmada da kullanılması şüpheleri güçlendiriyor. Uzmanlar, Globalstar uydusu alçak yörüngeye yerleştirilmeden önce başka bir gizli alçak yörünge uydusunun düşük irtifalarda bırakılmış olabileceğini düşünüyor. SpaceX bu iddialar karşısında şimdilik sessizliğini koruyor.

SpaceX'in Güçlü Roketi Starship İçin Gerekli Hazırlıklar Tamam!

Yakın zamanda yaptıkları gereksiz eleştirileri bahane ederek birkaç SpaceX çalışanını kovmasıyla yeniden gündeme gelen Elon Musk, Mars'a insanlı yolculuğu kafaya takmış durumda.

Fırlatmalar sonrasında basına açıklamalarda bulunan Elon Musk, insanlı görevler ve ağır kargoların taşınması için tasarladıkları Starship roketlerinin temmuz ayında ilk fırlatmaya hazır olduğunu belirtti. Starship roketiyle Starlink'in yeni teknoloji uydularını yörüngeye yerleştireceklerini aktaran Elon Musk, insanlı Mars yolculuğu için Starship'i bu tarz görevlerle denemek istiyor.

Elon Musk'tan Şikayetçi SpaceX Çalışanları Kovuldu
İNTERNET

Elon Musk'tan Şikayetçi SpaceX Çalışanları Kovuldu

Elon Musk, SpaceX çalışanlarından kendi davranışını eleştirdiği bir mektup yazıp paylaşan bir dizi çalışanını işten çıkardı ve şirketin CEO'su mektubu "aşırı aktivizm" olarak eleştirdi.

YORUMLAR