SpaceX, Dogecoin'i Ödeme Yöntemi Olarak Kabul Etti

SpaceX, Dogecoin'i ödeme yöntemi olarak kabul etti. Hatta yeni Ay görevinin ismi DOGE-1 olarak belirlendi.

SpaceX, Dogecoin'i ödeme yöntemi olarak kabul etti. Tesla ve SpaceX CEO'su Elon Musk'ın yakından takip ettiği ve şaka amaçlı oluşturulan Dogecoin, uzay için önemli bir görevde rol aldı.

Şaka olarak başlatılan Dogecoin, Elon Musk sayesinde Ay görevinde kullanılacak hale geldi. Geçtiğimiz 9 Mayıs'ta SpaceX'in, kripto para birimi Doge ile ödenecek bir uzay misyonu başlatacağı açıklandı. Hatta yeni Ay görevinin ismi DOGE-1 olarak belirlendi.

Kanada Enerji Kurumu'nun (GEC) SpaceX ile oluşturduğu yeni misyonu, 2022'nin ilk çeyreğinde bir Falcon 9 roketiyle Ay'a gerçekleştirilecek.

Yapılan basın açıklamasına göre, 40 kilogramlık küçük uzay aracı, entegre iletişim ve hesaplama sistemlerine sahip araçtaki sensörler ve kameralar aracılığıyla Ay yüzeyini araştıracak.

Enerji İcra Kurulu Başkanı Samuel Reid verdiği demeçte, "Kanada Enerji Kurumu ve SpaceX, bu büyüklükte bir anlaşmada Dogecoin'i kullandıktan sonra, Doge'u uzay sektöründeki işlerin bir ölçü birimi olmasının önünü açtı" dedi.

SpaceX CEO'su Elon Musk ise bu gelişmeyi Twitter hesabından doğruladı. Musk, "SpaceX, Doge-1 uydusunu gelecek yıl Ay'a fırlatacak" dedi ve görevin Doge kullanılarak ödendiğini de sözlerine ekledi.

SpaceX'in yeni ödeme yöntemi Dogecoin oldu

Dogecoin, 2013 yılında yazılım mühendisleri Billy Markus ve Jackson Palmer tarafından, Bitcoin gibi kripto para birimlerini hedef alması amacıyla bir şaka ürünü olarak oluşturuldu. "Doge" adı ise internette viral haline gelen bir köpekten geliyor.

Dogecoin her ne kadar şaka olarak hazırlansa da 2021'de büyük bir artış yaşadı. Ocak ayındaki 0,005 dolarlık fiyatı, günümüzde 0,7 dolara kadar yükseldi. Bu, yaklaşık yüzde 26,000 oranında fırladığı anlamına geliyor. Toplam değerinin şu anda 92 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor.

Bu artışın çoğu, Dogecoin hakkında sık sık tweet atan Musk'tan kaynaklanıyor. Nisan ayında, SpaceX'in "Ay'a gerçek bir Dogecoin koyacağını" tweetledi. O zamanlar bunun bir şaka olduğu düşünülüyordu, ancak açıkça DOGE-1 misyonundan bahsettiği anlaşılıyor.

Ay'da (muhtemelen yörüngesinde) tam olarak ne yapacağı da dahil olmak üzere DOGE-1 göreviyle ilgili diğer ayrıntılar henüz açıklanmadı. Fakat DOGE-1 misyon duyurusu, SpaceX'in yeniden kullanılabilir Falcon serisi roketleriyle uzaya erişim maliyetini nasıl düşürdüğünün bir başka örneğidir.

Elon Musk'tan Dogecoin Yatırımcılarına Uyarı Geldi
İNTERNET

Elon Musk'tan Dogecoin Yatırımcılarına Uyarı Geldi

Elon Musk'ın Dogecoin uyarısı tüm kripto para yatırımcılarını ilgilendiriyor. Elon Musk, insanları kripto para birimlerine yatırım yaparken "dikkatli" olmaya çağırdı.

YORUMLAR