Spotify, Adele ve Taylor Swift Gibi Ünlülerle Girdiği Savaşı Kaybediyor

Spotify, önce Taylor Swift ve ardından da Adele ile girdiği savaşta vazgeçmemesine rağmen yavaş yavaş kaybediyor.

Spotify, Adele ve Taylor Swift Gibi Ünlülerle Girdiği Savaşı Kaybediyor

Dijital müzik servisleri arasında en popüler olan ve 100 milyon kullanıcıya sahip olan Spotify, başta Taylor Swift ve Adele olmak üzere ünlülerle girdiği savaşı kaybediyor. Sadece Premium üyelere müzik servisi yapmayı daha önce redden şirket, şu an bu özelliğin testlerini yapıyor. İstenilen sonuçlar alınırsa, belirli müzikler sadece Premium kullanıcılar tarafından dinlenebilecek.

Pop müziğin mönde gelen isimlerinden Taylor Swift, geçen sene Spotify ile anlaşamayarak tüm albümlerini servis üzerinden kaldırtmıştı. Bunun nedeni sie Taylor'un yeni albümünü sadece Spotify Premium kullanıcılarına sunmak istemesiydi. Tabi bununda arkasında yatan şey ise para. Premium üyelerin dinlemesi demek Taylor Swift'in cebine girecek olan paranın artıyor olması demek. Ücretsiz olarak da kullanıcıların şarkı dinlemesini sağlayan Spotify, ücretsiz kullanıcılar sunduğu reklamlardan kendine bir gelir modeli oluşturmasına rağmen buradan elde edilen gelir Premium'a göre daha düşük elbette.

Taylow Swift'ten sonra geçtiğimiz ayda Adele'de uzun süredir beklenen albümünü çıkardı. Fakat o da Spotify'da sadece Premium kullanıcıların albümünü dinleyebilmesini istedi ve Spotify'dan hayır cevabını aldı. Böylesine büyük sanatçıların isteklerini geri çeviren Spotify, acaba yanlış mı yapıyoruz diye düşünmüş olacak ki, sadece Premium üyelerin dinleyebileceği şarkılar özelliğini test etmeye başladı. Eğer test süreci istedikleri gibi giderse Spotify'da yeni bir devir başlayacak ve ünlüler istediklerini spotify'dan tabiri caizse söke söke almış olacaklar.

20 milyon Premium ve 80 milyon Free sürüm kullanıcısına sahip olan Spotify, Premium üyelere özel şarkıların ve albümlerin gelmesiyle üye sayısını arttıracaktır fakat ücretsiz kullanıcılar da bu duruma tepki göstererek Spotify'a karşı sinirlenebilirler. Bunları denemeden kestirmek zor olduğu için spotify ısınma turlarına başladı.

Bakalım ilerleyen günlerde Spotify sadece Premium üyelere özel şarkı ve albüm yayını yapacak mı?

YORUMLAR