Steam Eş Zamanlı Kullanıcı Sayısı Rekorunu Tazeledi!

Steam, eş zamanlı kullanıcı sayısı rekoru ile başarılarına bir yenisini daha ekledi. Peki, popüler platformun eş zamanlı oyuncu sayısı kaç oldu? İşte detaylar!

Steam eş zamanlı kullanıcı sayısı ile bir rekor daha kırmayı başardı. Popüler dijital oyun hizmeti, başarılarına bir yenisini daha eklemeye devam ediyor. Milyonlarca oyuncu tarafından sık sık kullanılan platformun elde ettiği başarıya ilişkin merak edilen ayrıntılar haberimizde.

Steam Eş Zamanlı Oyuncu Sayısı Tekrar Aşıldı 

Dünya genelinde oldukça büyük bir popülerliğe sahip olan Steam, yeni bir rekorun altına imza attı. SteamDB tarafından bilgiye göre popüler dijital oyun hizmetinin eş zamanlı kullanıcı sayısı, 10 Mart'ta 35.385.530 milyon kullanıcıya ulaştı. Böylelikle platform, tüm zamanların eş zamanlı kullanıcı rekorunu kırmayı başardı.

Yeni gelen bilgilere göre Steam 10 Mart'ta ulaştığı kendi rekorunu tazeleyerek bu sefer 36,3 milyon eş zamanlı kullanıcıya sayısına ulaştı. Steam DB'ye göre rekor kırıldığında 11,5 milyon kullanıcı çevrimiçi ve oyun oynuyordu. 25 milyon kişi ise tam o sırada platforma giriş yapmış olarak görünüyordu. 

Listenin başındaki oyun Counter-Strike 2 olurken DOTA 2 ikinci sırada geliyor. Ardından PUBG: BATTLEGROUNDS, Apex Legends, Helldivers 2 ve NARAKA: BLADEPOINT sıralamadaki yerini alıyor. GTA 5 de 8. sıraya yükselirken, Palword 9. sıraya doğru geriledi.

Tüm zamanların en çok oynanan oyunlarında ise bir değişiklik yaşanmadı.

  1. PUBG: BATTLEGROUNDS
  2. Palword
  3. Counter-Strike 2
  4. Lost Ark
  5. DOTA 2

2020 yılının mart ayında popüler platformun eş zamanlı kullanıcı sayısı ilk kez 20 milyonu gördü ve belirli aralıklarla rekorlarına yenilerini ekledi. Öyle ki, popüler platform 20 milyonu gördükten iki hafta sonra 22 milyon eş zamanlı oyuncu sayısına ulaştı. Aralık ayında 24,7 milyon kullanıcı, Şubat 2021 tarihinde ise 26,5 milyon oyuncu eş zamanlı olarak Steam'i kullanmıştı.

Video oyunu sektörünün önemli şirketlerinden bir tanesi olan Valve'ın Steam isimli dijital oyun platformunun eş zamanlı oyuncu sayısı ile elde ettiği başarı hakkında ne düşünüyorsunuz? Steam eş zamanlı kullanıcı sayısı rekoru ile ilgli düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

Steam'de Nasıl Oyun Hediye Edebilirsiniz?
NASIL YAPILIR

Steam'de Nasıl Oyun Hediye Edebilirsiniz?

Dünyanın en popüler oyun platformu hala liderliğini koruyor. Gerek oyunlarıyla gerek ise programlarıyla birçok kişinin kalbinde yer edinen Steam, rakiplerine kıyasla çok büyük bir kütüphaneye sahip.

YORUMLAR