Steam'e Tamamını İndirmeden Oynama Özelliği mi Geliyor?

Steam tamamını indirmeden oynama özelliği ile oyuncuların video oyunlarının indirme işleminin tamamlanmasını beklemesine gerek kalmayacak. İşte tüm detaylar!

Valve, Steam'e tamamını indirmeden oynama özelliğini getirerek oyuncuların indirme işleminin sona ermesini beklerken oyunun tadını çıkarmaya başlamasını sağlamak istiyor. Bu, indirildiği kadar oynama yaklaşımı ile hareket etmek isteyen geliştiricilerin Steam'in diğer video oyunu mağazaları ile olan rekabetinde geride kalmaması için atacağı oldukça etkili bir adım olabilir.

Steam her ne kadar PC platformunun en büyük oyun mağazalarından biri olsa da neticede konsol oyuncularının sahip olduğu kolaylıkların çoğunu kitlesine sunmuyor ancak yeni ortaya çıkan bilgilere göre video oyunu mağazasının geliştiricileri, bu konu üzerinde durmaya başladı.

Video oyunu geliştiricisi Valve'in Steam için söz konusu özellik üzerinde çalıştığı ilk olarak Pavel Djundik tarafından keşfedilen patent sayesinde ortaya çıktı. Yeni tescil edilen patente göre Valve, Steam'den video oyunu indiren oyuncuların video oyunlarını indirme işleminin henüz bitmemesine rağmen oynamasına olanak tanıyan bir özelliğin nasıl kullanıma sunulabileceğini inceliyor.

Netflix İndirildiği Kadar İzleme Özelliği Aldı
MOBİL

Netflix İndirildiği Kadar İzleme Özelliği Aldı

Dijital yayın platformu Netflix, indirildiği kadar izleme özelliği ile kullanıcıların ne kadar indirdiğine bağlı olarak film, dizi, belgesel ve benzeri içerikleri izlemesine olanak sağlamaya başladı.

Steam Tamamını İndirmeden Oynama Özelliği Ne Zaman Çıkacak?

SteamDB'nin kurucusu Pavel Djundik tarafından tespit edilen patent, Valve'in kullanıcıların bir video oyununun tamamını indirmeden önce video oyunlarını oynayabilmesine yardımcı olacak bir özellik geliştirdiğini gösteriyor. Özellik eğer Steam'e getirilirse video oyunlarını tamamen indirmeden oynama özelliği sayesinde video oyunu indirilirken gerekli olan bekleme süresi de azalmış olacak.

Steam tamamını indirmeden oynama özelliğinin ne zaman çıkacağı, kullanıcılarla buluşacağı bilinmiyor. Bununla birlikte söz konusu özelliğin önünde sonunda kullanıcılarla buluşacağının da bir garantisi bulunmuyor. Büyük şirketlerin zaman zaman çeşitli fikirler için patent başvurusunda bulunduğunu ancak bu fikirlerin tamamının hayata geçirilmediğini unutmamak gerekiyor.

Valve, bu açıdan bakıldığında oyunculara oyunu tamamen indirmeden oynama özelliğini sunmak istiyor gibi görünse de oyunculara bu olanağı yakın bir zamanda sağlamayabilir.

Oyun inerken bir yandan da indiği kadarını oynama özelliğinin tam olarak yeni bir özellik olmadığının da altını çizmek gerekiyor. Örneğin oyunları tamamen indirmeden oynama, PS4 ve Xbox One'ın piyasaya sürülmesinden bu yana oyun konsollarının vazgeçilmez bir parçası oldu.

Yeni nesil oyun konsollarında da video oyunlarını tamamen indirmeden oynama hakkınız bulunuyor. Oyun arka planda inmeye devam ederken siz oyunu oynamaya başlayabilirsiniz ve bu özelliğin en iyi yanı da erken aşama boyunca elde ettiğiniz ilerlemenin kaydedilmesidir.

YORUMLAR