Steve Jobs'ın da Balmumu Heykeli Yapıldı

Hong Kong'daki Madame Tussauds müzesinin yeni konuğu, Steve Jobs'ın balmumu figürü oldu. Apple'ın kurucusu ve büyük iş adamı Steve Jobs, ölümünün birinci yılında balmumu heykeliyle anıldı.

Steve Jobs'ın da Balmumu Heykeli Yapıldı

Ölümünün birinci yılında Steve Jobs, Hong Kong’daki Madame Tussauds müzesindeki balmumu figürüyle anılıyor. Figür, tıpkı Tussauds müzelerindeki diğer figürler gibi oldukça gerçekçi.

3 aylık bir çalışma ve 200.000 $’lık bir yatırımın ürünü olan bu eser, Hong Kong’daki Madame Tussauds’da bir süre sergilenmenin arından Asya turuna çıkacak.

Balmumu heykelde bulunan saç, gerçek saçtan oluşuyor. Saçlar kafaya tek tek ekilmiş, daha sonra yıkanmış, kesilmiş ve şekillendirilmiş. Ayrıca eserin oluşturulmasında hiçbir modern teknoloji ürününün kullanılmadığı, Madame Tussaud’nun 200 yıl önce kullandığı malzemeler kullanılarak hazırlandığı belirtildi.

Gözün renkli kısmı olan iris gibi ince detaylar da guaj boya kullanılarak el ile boyandı. Eserin Asya turundan sonra bir dünya turuna çıkacağına da kesin gözüyle bakılıyor.

YORUMLAR