STM ALPAGU Mühimmatlı Atış Testini Başarıyla Geçti

STM mühendisleri tarafından geliştirilen taşınabilir sabit kanatlı akıllı mühimmat sistemi ALPAGU, mühammatlı atış testini başarılı bir şekilde tamamladı.

Berk Demirci -

STM mühendisleri tarafından geliştirilen taşınabilir sabit kanatlı akıllı mühimmat sistemi ALPAGU, mühammatlı atış testini başarılı bir şekilde tamamladı. Tamamı milli imkanlarla geliştirilen STM ALPAGU hakkında merak edilen tüm detayları sizler için bir araya getirdik.

STM ALPAGU Nedir? Ne İşe Yarıyor?

ALPAGU, kara unsurlarının keşif ve gözetleme ihtiyaçlarının yanı sıra görüş hattı dışında kalan hedefleri yüksek isabetle vurabilmek için tasarlanmış taşınabilir sabit kanatlı akıllı mühimmat sistemidir. Tek bir kişinin dahi taşıyabileceği şekilde kompakt bir yapıya sahip olan bu sistem, otonom ya da uzaktan kumanda sistemi ile çalışabiliyor.

ALPAGU'nun testleri hızlı bir ivme ile devam ederken, mühimmatlı atış testinin başarıyla geçtiği açıklandı. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir tarafından yapılan paylaşımda "Kendisi hafif, etkisi ağır ALPAGU'dan tam isabet!" ifadelerine yer verildi.

STM ALPAGU Özellikleri Neler?

STM ALPAGU Teknik Özellikleri Neler?

teknoloji

Türk İHA'sı Dünyanın İlk Otonom Saldırısını Gerçekleştirdi

Peki siz STM tarafından geliştirilmekte olan ALPAGU taşınabilir sabit kanatlı akıllı mühimmat hakkında ne düşünüyorsunuz? Konu hakkındaki görüşlerinizi hemen aşağıda yer alan yorumlar sekmesinden bizlerle ve diğer okurlarımızla paylaşmayı ihmal etmeyin.

Benzer İçerikler

YORUMLAR