Tablet Satışları Bilgisayar Satışlarını Geride Bırakacak

Tablet satışları 2013 yılından bu yana hızlı artışını sürdürürken, bilgisayar satışları ile karşılaştırıldığında 2015 yılı itibariyle bilgisayar satışından daha fazla tablet satışı gerçekleşeceği öngörülüyor.

Tablet Satışları Bilgisayar Satışlarını Geride Bırakacak

Mobil sektörün önemli parçalarından birini haline gelen tablet piyasası hızla büyümeye devam ediyor. Tablet satışlarının son yıllar içerisinde gittikçe artması, bilgisayar sektörünü de olumsuz etkiliyor diyebilirim.

Yapılan araştırmalara göre yetişkin Amerikan vatandaşlarının yüzde 42'si bir tablete sahip ve satışlarda bunu doğrular yönde. Özellikle bilgisayar üzerinde oyun oynamayan ve film izleme alışkanlığı olmayan kullanıcılar, internet üzerinde gezinmek ve işlerini rahatça yapabilmek için tabletleri tercih etmeye başladı demek yanlış olmayacaktır. Hem masaüstü hem de laptop satışlarında yaşanan gerilemenin tek nedeni tabletleri göstermek hata olacaktır. Çünkü tabletler ile birlikte akıllı telefonlarda oldukça gelişerek neredeyse bilgisayar üzerinde yapabileceğimiz tüm işlemleri yapabilmemizi sağlıyor.

Kaynak: Statista

Yukarıdaki grafikte görmüş olduğunuz üzere toplam bilgisayar satışları 2012 yılından bu yana bir düşüş içerisinde. Fakat bu süre içerisinde tablet satışları neredeyse 2 katına çıkmış durumda. 2014 yılı itibariyle bilgisayar satışlarının hala önde olmasına rağmen, tahmini veriler 2015 yılı sonunda tablet satışlarının bilgisayar satışlarını geçeceğini öngörüyor. 2015 yılı itibariyle tablet satışlarının bilgisayar satışlarını geçeceği öngörülsede, aralarında fark çok olmayacak. Fakat yine aynı veriler ile yapılan öngörülere bakarsak 2018 yılında tablet satışları, bilgisayar satışlarına karşı ezici bir üstünlük kuracak gibi duruyor.

Her iki piyasada da neler olacağını kestiremediğimiz şu günlerde güçlü firmalar tarafından atılacak adımlar sayesinde bu veriler bir anda değişebilir. Fakat bilgisayar piyasasında son yıllarda yaşanan sıkıntının satışları da olumsuz yönde etkilediğini söyleyebilirim. Bilgisayar parçalarının geliştirilmesinde yaşaşnan sıkıntının aksine, tabletler oldukça hızlı bir şekilde geliştirilerek yeni ve daha güçlü modelleri üretiliyor.

Bilgisayar ve tablet satışlarının önümüzdeki yıllar içerisindeki gidişatını hep birlikte göreceğiniz. Sizde bilgisayar veya tablet satışları ile ilgili görüşlerinizi aşağıdaki yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Samsung Galaxy S5 ve Rakiplerinin Karşılaştırması

YORUMLAR