Tabletler 2015'te Tüm Bilgisayarları Geride Bırakacaklar

Tabletlerin her geçen gün daha da popüler hale gelmeleri hem laptop hem de masaüstü PC üreticilerini çok zorda bırakacak.

Tabletler 2015'te Tüm Bilgisayarları Geride Bırakacaklar

Son bir kaç yıldır tabletlerin teknoloji dünyasını nasıl sarstığını ve tablet satışlarındaki artışın hala tam hızıyla devam ettiğini görebiliyoruz. Bu süreç daha uzun bir süre duracak gibi görünmüyor ve elbette durumdan faydalanmak isteyen mobil donanım üreticileri her geçen gün daha fazla kullanıcıyı çekecek olan cihazlar üretmek için var güçleriyle çalışıyorlar.

IDC'ye göre 2013 yılındaki tablet satışları laptop satışlarını geride bırakacak ve bunun nedeni tablet satışlarındaki yıllık yüzde 58'i geçen büyüme oranı. Bunun üstüne bir de laptop ile masaüstü PC satışlarındaki durgunluğu eklersek tabletlerin bilgisayarları satışlarda geçmesi pek de ütopik sayılmaz. Tabletlerin giderek daha ekonomik olması ancak bunu yaparken kullanıcılara hitap eden daha fazla özelliği bünyelerine katmaları bu durumu güçlendirenler arasında yer alıyor.

Ortalama tablet fiyatlarının 381 dolara kadar inmesi beklenirken standart bir PC'nin 635 dolar civarlarında seyretmesi aradaki fiyat farkını görmek için güzel bir örnek olacaktır. Günlük işlerini düşük fiyata sahip olan tabletler ile yapabilen kullanıcılar için bilgisayar almak artık giderek anlamsız hale geliyor.

2013'te laptop satışlarını geçecek olan tabletlerin 2015 yılında ise tüm bilgisayar satışlarını geride bırakması olası görünüyor. Her ne kadar PC'lere olan talep hiç bir zaman bitmeyecek olsa da tabletlerin popülerliklerini arttırmaları nedeniyle PC üreticilerinin sıkıntılar yaşayacakları kesin.

Google Nexus 5 LG tarafından üretilmeyecek

YORUMLAR