Take-Two'nun En Büyük Gelir Kapısı Hala GTA 5

GTA 5 ve Evolve hakkında yeni bilgiler açıklandı. İşte Take-Two'nun çeyrek raporları:

Take-Two'nun En Büyük Gelir Kapısı Hala GTA 5

Rockstar ve 2K gibi oyun geliştiricilerini bünyesinde barındıran dağıtımcı Take-Two, ilk çeyrek raporlarını yayınladı ve hala en büyük gelir kaynağının GTA 5 olduğu bizlere bir kez daha gösterdi. Ayrıca şirketin bir diğer oyunu Evolve'un oyuncu sayısu hakkında da önemli bilgiler paylaşıldı.

Halihazırda bünyesinde 2K, Fraxis, Cat Daddy Games ve Rockstar gibi önemli oyun stüdyolarını barındıran Take-Two, tüm bu stüdyonların üzerinde bir çatı şirket olarak işliyor ve stüdyolar tarafından yapılan oyuncuların dağıtımını üstleniyor. Haliyle oyunlara dair ayrıntılı bilgileri de Take-Two aracılığıyla öğrenebiliyoruz. Halka açık bir şirket olması sebebiyle her çeyrek sonunda finansal durumuna dair açıklamalar yapan Take-Two, 2017'nin ilk çeyreniğinin bitmesiyle gerekli bilgileri hissedarlarıyla paylaştı.

GTA 5 Ne Kadar Kazandırdı?

30 Haziran itibariyle biten 2017'nin ilk çeyreğinde geçen seneye göre gelirlerini artırarak, 311.6 milyon dolar gelir elde eden şirket, geçen senenin aynı döneminde 257 milyon dolar kazanmıştı. Bu dönemde en büyük gelir kapısının ise GTA 5 ve GTA Online olduğunu açıklayan şirket, bunların ardından NBA 2K16 ve Battleborn'un geldiğini de açıkladı. Dijital platformlardan elde edilen gelirlerde de GTA Online'ın başı çektiği ve ardından NBA 2K16'nın geldiği görünüyor.

Evolve Oyuncu Sayısı ile Uçuşa Geçti

2017'nin ilk çeyreğinin zorlu başladığını; ancak daha sonra düzeldiğini belirten Take-Two yetkilileri, ilerleyen günlerde çıkacak Mafia 3, Sid Meier’s Civilization 6, NBA 2K17 ve WWE 2K17 gibi oyunlarla gelirlerini daha da arttıracaklarını söylediler. Açıklamada Evolve'a da değinildi. Geçtiğimiz günlerde Evolve Stage 2 ile ücretsiz şekilde oynanmaya başlayan oyunun, bir anda oyuncu sayısını 1 milyondan yukarı çektiği de ifade ettiler. Oldukça eğlenceli olmasına rağmen yüksek satın alım bedeli ile yeterli oyuncuya ulaşamayan Evolve, ücretsiz olmasıyla birlikte yeterli kitleyi yakalamış gibi görünüyor. Oyunu demek için ise hemen aşağıdaki indirme bağlantısına tıklayabilirsiniz.

Ücretsiz Olan Evolve Mezarından Dirildi!

GTA 5'in En Büyük Sırrı Çözüldü

GTA Online Para Basıyor

YORUMLAR