Teknoloji Devleri CES 2013 Tüketici Elektroniği Fuarına Hazır

Gelecek hafta gerçekleştirilecek olan CES 2013 fuarında Samsung'dan tutun da NVIDIA'ya kadar tüm teknoloji devleri bir araya gelecek ve son ürünlerini tanıtacaklar.

Teknoloji Devleri CES 2013 Tüketici Elektroniği Fuarına Hazır

Gelecek hafta Las Vegas’ta CES 2013 yani Tüketici Elektroniği Fuarı gerçekleştirilecek ve bütün küresel teknoloji devlerinin fuarda yerini alacağı kesinleşmiş durumda. Şimdiden bu şirketlerin hangi ürünlerini tanıtacaklarına dair yüzlerce sızıntı ve dedikodu yayılmış durumda. Bunlar arasında en öne çıkan şirketler olarak ZTE, Huawei, NVIDIA, Sony, Acer, Samsung, ASUS ve LG yer alıyor ve herkesin merakla beklediği son geliştirmelerini tanıtmaya hazır durumdalar. Dilerseniz teker teker bu devlerden CES 2013’te beklenenlere biraz değinelim.

LG

LG’nin yeni televizyon ve Google TV projelerinin yanında Ultra High Resolution (Ultra Yüksek Çözünürlük) özelliğine sahip ekranları da CES 2013’te karşımıza çıkacak. Bu çözünürlük düzeyinin akıllı telefonlar, tabletler, laptoplar ve 3 farklı TV üzerinde görüntülenmesi bekleniyor.

ASUS

Android 4.1 çıktığından beri ASUS’un Nexus 7 ayarında ve 99 dolarlık bir tablet üzerinde çalıştığı ve piyasaya sürmeye çalıştığına dair söylentiler var. Ancak cihaza dair yapılan sızıntılardan elde edilen bilgilere göre 4.1.1 sürümlü Android’e sahip olan tablet bu yönüyle Nexus’un tam 4 versiyon gerisinde yer alıyor. Ancak Nexus serisinde olmasa dahi ASUS üretimi 99 dolarlık bir tabletin büyük dikkar çekeceği aşikar.

Samsung

Galaxy S3 ve Galaxy Note 2 ile son bir yıldır hakkında çok konuşulan Samsung’un CES 2013’te pek de büyük ürünler açıklaması beklenmiyor ancak Samsung’un geçireceği yeni marka dönüşümünü herkes merakla bekliyor ve bu değişimin CES’te açıklanacağı düşünülüyor. Aynı zamanda 5.5 inç boyutundaki esnek ekranları da sunacağı tahmin edilen Samsung’un Galaxy S4’ü duyurmasa bile fuara damgasını vuracağı kesin.

Acer

Acer’ın Iconia Tab B1 üzerinde çalıştığı ve Google’ın ASUS tarafından üretilen Nexus 7’si ile rekabeti amaçladığı dedikoduları bir süredir gündemde. Ancak bu dedikodularda yer alan özellikler ile Nexus’a karşı bir galibiyet elde etmesi zor olduğundan dolayı CES 2013’te Acer’ın karşımıza nasıl bir tablet ile çıkacağı kesinlik kazanacak.

Sony

Xperia Z ve Xperia ZL akıllı telefonlarını CES 2013’te görücüye çıkaracağı düşünülen Sony’nin bu modelleri tam 5 inçlik bir ekrana sahip olacak. Henüz adları kesinleşmeyen bu modeller şimdilik Yuga ve Odin olarak adlandırılıyorlar.

NVIDIA

Geçtiğimiz 2012 yılına NVIDIA’nın Tegra 3 çipi damgasını vurmuştu ve 4+1 çekirdek teknolojisi ile çalışan çip böylece 4 tane normal hızlı ve 1 tane düşük hızlı çekirdeği bir araya getirerek hızlı çekirdeklerin mümkün olduğunca az devreye sokulmasını sağlayarak daha yüksek performans ve daha düşük güç tüketimine olanak vermişti. Tegra 4’ün ise 2560x1600 çözünürlüğü ve 120Hz yenileme hızında 1080p görüntüyü destekleyeceği söyleniyor. Tegra 3’ten 6 kat daha güçlü olması beklenen Tegra 4 çipseti merakla bekleniyor.

Mobil cihazlar için Ubuntu işletim sistemi CES 2013'te tanıtılacak

YORUMLAR