Telafi Eğitimi Ne Zaman Başlayacak? Bakan Selçuk Açıkladı!

Telafi eğitimi ne zaman başlayacak? Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, merak edilen soruyu yanıtladı. işte Bakan Selçuk tarafından yapılan açıklamanın detayları!

Telafi eğitimi ne zaman başlayacak? Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, uzun bir süredir merak edilen soru ile ilgili oldukça önemli bir açıklama yaptı. Bakan Selçuk tarafından yapılan açıklamaya ilişkin tüm detaylar haberimizde.

Telafi Eğitimi Ne Zaman Başlayacak Sorusuna Yanıt

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Hürriyet'ten Fatih Çekirge'ye telafi eğitimi, okulların açılış tarihi ve karneler ile ilgili çok önemli açıklamada bulundu. Çekirge, Bakan Selçuk'un yaptığı açıklamayı köşe yazısına taşıdı.

"Telafi eğitimi ne zaman başlayacak?" sorusunu yanıtlayan Bakan Selçuk, "Bunun kararı kabine toplantısı ve sayın Cumhurbaşkanımızın takdiriyle bu hafta başı netleşecek. Tabii Sağlık Bakanlığının ve diğer ilgili bakanlıkların görüşleri de var. Tek başımıza alacağımız bir karar değil" dedi ve açıklamasına şu sözler ile devam etti:

"Biz telafi eğitiminin haziran ayı başında başlamasını ve yüz yüze olmasını istiyoruz. Çünkü burada çocukların akademik eğitimlerinin telafisinden çok, onların psikolojik ve fiziksel telafileri bizim için önemli. Akranlarıyla oynamayan, evlere kapanan çocukları özgüvenleri açısından ruhsal olarak geliştirmeliyiz. Bu da yüz yüze olur."

Okullar Ne Zaman Açılacak?

Bakan Ziya Selçuk, okulların ne zaman açılacağına dair önemli bir açıklama yaptı. İklim koşulları açısından okulların ağustos ayında açılmasının doğru olmadığını belirten Bakan Selçuk, okulları sonbahar mevsiminde (eylül gibi) açmayı planladıklarını açıkladı. Bakan Selçuk, karnelerin 2 Temmuz tarihinde verileceğini de söyledi.

Üniversitelerde Yüz Yüze Eğitim Tarihi Belli Oldu mu?

YÖK, Sağlık Bakanlığına yüz yüze eğitim ile ilgili geçtiğimiz haftalarda bir yazı göndermişti. Gönderilen yazıda, yüz yüze eğitimin başlatılabilmesi için yükseköğretim kurumlarındaki akademik ve idari kadrolardaki personel ile örgün öğretimde okuyan öğrencilerin eylül ayına kadar aşılanmalarının tamamlanması istenmişti.

YÖK tarafından gönderilen yazıda şu ifadelere yer verilmişti:

"Bu bağlamda ülkenin kalkınma hedeflerine ulaşmasında önemli bir yeri olan yükseköğretim sistemimizde eğitim ve öğretim faaliyetlerinin bütünüyle normalleşmeye geçilerek sürdürülmesi, yükseköğretim kurumlarımızda yüz yüze verilen örgün eğitim ve öğretim faaliyetlerinin 2021-2022 eğitim döneminde başlatılabilmesi ve sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesini temin için yükseköğretim kurumlarında görev yapan akademik ve idari personel ile örgün eğitimde okuyan öğrencilerimizin de öncelikli aşılama programına dahil edilmesi önem taşımaktadır."

"Aksi takdirde özellikle başta sağlık olmak üzere uygulamalı eğitim alanlarından mezun olacakların meslek icralarında telafisi mümkün olmayan sonuçlar üretmesi kuvvetle muhtemeldir. Buna göre, yükseköğretim kurumlarındaki akademik ve idari kadrolardaki personeli ile örgün öğretimde okuyan öğrencilerimizin 2021 Eylül ayına kadar aşılanmalarının tamamlanması hususunda gereğini önemle arz ederim."

Sağlık Bakanlığından Yeni Karar: Koronavirüs Karantina Süresi Değişti!
Bilim

Sağlık Bakanlığından Yeni Karar: Koronavirüs Karantina Süresi Değişti!

Sağlık Bakanlığı, koronavirüs karantina süresi ile ilgili yeni bir karar aldı. Bakanlık tarafından alınan karar sonucunda süre değişti.

YORUMLAR