Telegram Kurucusu: Android'e Geçin

Telegram kurucusu Pavel Durov, iOS işletim sistemi ile ilgili ilginç bir açıklama yaptı. Bu açıklama çok konuşulur.

telegram-kurucusu-android-gecin

Telegram kurucusu Pavel Durov, iOS işletim sistemi hakkında dikkat çeken bir açıklama yaptı. Durov, Android işletim sistemine geçiş yapılması çağrısında bulundu. Peki ama neden? Pavel Durov neden iOS kullanmayın diyor? Detaylar haberimizde.

Telegram Kurucusu Android İşletim Sistemini Öneriyor

Sputnik'in aktardığı habere göre, Telegram kurucusu Pavel Durov yaptığı açıklamada "Apple ve Google, özgürlük açısından Twitter’dan çok daha büyük bir sorun teşkil ediyor. Apple bu iki siteden daha tehlikeli, zira uygulamalara erişiminizi tamamen engelleyebilir" dedi ve Android’e geçmenin birçok kullanıcının haberleşme özgürlüğünü koruması yönünde bir adım olacağını belirtti.

ABD’de Başkan Donald Trump destekçilerinin kullandığı Parler uygulamasının Apple ve Google tarafından engellenmesi sonrasında Telegram kurucusu tarafından yapılan açıklama sosyal medyada gündem oldu.

Siz bu açıklama hakkında neler düşünüyorsunuz? Hemen aşağıda yer alan yorumlar bölümünden görüşlerinizi bizlerle ve diğer okurlarımız ile paylaşmayı unutmayın!

WhatsApp'tan Resmi Açıklama Geldi: Facebook Mesajlara Erişecek Mi?
İNTERNET

WhatsApp'tan Resmi Açıklama Geldi: Facebook Mesajlara Erişecek Mi?

WhatsApp mesajlarını Facebook görecek mi? Kullanıcılar WhatsApp rakibi Telegram, Signal ve Bip gibi uygulamalara geçiş yapmaya başladı.

Telegram Ne Kadar Güvenli?

WhatsApp güvenlik sözleşmesi sonrasında kullanıcılar rakip uygulamaları cihazlarına indirmeye başladı. Telegram uygulaması da en çok indirilen uygulamalar arasında kendine yer buldu. Peki Telegram ne kadar güvenli?

Telegram'ın kurucusu Pavel Durov, geçtiğimiz günlerde yayınladığı blog gönderisinde Facebook'u kullanıcı tabanına saygı göstermemesi nedeniyle eleştirdi. Kurucu ayrıca Telegram hakkındaki sık sorulan sorulara da yanıt verdi.

Pavel Durov, Telegram'ın 500 milyon kullanıcıya yaklaştığını ve WhatsApp için büyük bir rakip haline geldiğinden bahsediyor. Ayrıca Facebook'u "gizli pazarlama" yapmakla suçluyor: "Wikipedia editörleri son zamanlarda WhatsApp Wikipedia makalesine önyargılı bilgiler ekleyen çok sayıda ücretli botu açığa çıkardı."

Telegram Güvenli mi? Telegram'a Geçmeli misiniz?
YAZILIM

Telegram Güvenli mi? Telegram'a Geçmeli misiniz?

Birkaç gündür yediden yetmişe milyonlarca kullanıcı WhatsApp tarafından alınan yeni gizlilik politikası kararını konuşuyor. Bu süreçte yeni bir anlık mesajlaşma uygulaması kullanmayı düşünüyor olabilirsiniz.

"Telegram, hem iOS hem de Android için doğrulanabilir yapılara sahip dünyadaki tek mesajlaşma uygulamasıdır. Telegram'daki her sohbet tanıtım gününden bu yana şifrelenmiştir. Uçtan uca sohbetlerinizi bulut depolama olarak saklıyoruz. WhatsApp ise kodlarını kasıtlı olarak gizliyor, bu da şifreleme ve gizlilikleri doğrulamayı imkansız hale getiriyor." diyen Pavel DurovTelegram'ın pazarlamaya para harcamadığını belirtmekte.

Telegram uygulamasını hemen aşağıda yer alan bağlantıdan indirebilirsiniz.

Ayrıca WhatsApp alternatiflerine de aşağıdan ulaşabilirsiniz.

WhatsApp Yerine Kullanılabilecek Mesajlaşma Uygulamaları

Telegram APK

Telegram APK

Telegram APK, WhatsApp alternatifi olarak kullanılabilecek en iyi mesajlaşma uygulamalarından biri. Telegram Messenger Android telefonlara ücretsiz yüklenebilir.

ÜCRETSİZ
Facebook Messenger (APK)

Facebook Messenger (APK)

Facebook Messenger (APK), Facebook arkadaşlarınızla çok daha hızlı ve eğlenceli bir şekilde mesajlaşmanıza olanak sağlayan ücretsiz bir mesajlaşma uygulamasıdır.

ÜCRETSİZ
WeChat APK

WeChat APK

WeChat APK, Android cihazlarınızda kullanabileceğiniz popüler mesajlaşma ve sesli görüşme uygulamasıdır.

ÜCRETSİZ
Skype

Skype

Dünyanın en çok kullanılan sesli ve görüntülü iletişim servislerinden biri olan Skype'ın Android için geliştirilmiş sürümüdür.

ÜCRETSİZ
KakaoTalk

KakaoTalk

KakaoTalk, birebir ve grup konuşmaları yapabileceğiniz etkili bir Android uygulamasıdır.

ÜCRETSİZ
BiP APK

BiP APK

BiP APK Android, Turkcell'in WhatsApp'a alternatif ücretsiz mesajlaşma ve kaliteli görüntülü arama uygulamasıdır.

ÜCRETSİZ
Signal

Signal

Kullanıcıların gizliliği için tasarlanan Signal, açık kaynaklı bir mesajlaşma uygulamasıdır.

ÜCRETSİZ
Kik Messenger

Kik Messenger

Arkadaşlarınızla yer farketmeksizin her yerden sohbet etmek isteyeilirsiniz. Hızlı, basit ve tek amacı anlık mesajlaşma olan Kik Messengerı, Android yüklü telefon ya da tablet bilgisayarınızda kullanabilirsiniz.

ÜCRETSİZ
Viber

Viber

Viber, tüm sevdiklerinizle ücretsiz şekilde mesajlaşmanıza ve HD kalitesinde sesli görüşmeler yapmanıza olanak sağlayan ücretsiz bir Android mesajlaşma uygulamasıdır.

ÜCRETSİZ

WhatsApp sözleşmesini kabul ettiniz mi? Etmeyi düşünüyor musunuz? Yorumlarınızı merakla bekliyoruz!

YORUMLAR